september 2017

Goed resultaat doet deugd

Met een vierde plaats in de topcompetitiewedstrijd in Jemeppe heeft de Truiense nieuweling Milan Paulus zich nog eens in de kijker gefietst en dit nadat hij meer dan 50km in de aanval was geweest. Een typisch Paulus nummertje met dit keer gelukkig voor hem wel een heel goed resultaat.

Pistekampioenschappen

Wegens de weersomstandigheden moesten een tijdje geleden de pistekampioenschappen verschoven worden naar een latere datum. Gisteren was weermaker de organisatie wel goed gezind. Maar helaas bleken te weinig renners bereid om nog eens voor een titel te strijden. Daardoor moest het programma wat worden aangepast. Zij die er wel waren hebben er in ieder geval wat van proberen te maken.

Al twaalfde zege voor Wouters

Dat Rutger Wouters dit jaar net zoals de voorgaande jaren weer wel wat wedstrijden zou winnen, was te verwachten. Maar nu zit hij al aan twaalf en dat overtreft ongetwijfeld ook zijn stoutste verwachtingen van voor het seizoen. Met twaalf zege is hij zelfs de tweede meest succesvolle elite z/c van ons land. Enkel Bejamin Verraes doet beter.

Ster weer vier dagen

De Ster van Zuid-Limburg 2018 staat op papier. Die zal volgend jaar, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, weer over vier dagen gespreid worden. “Het afgelopen jaar hadden we een Ster zonder proloog”, aldus organisator Omer Bovy. “Zoals vroeger op de eerste dag een proloog en rit was organisatorisch niet meer mogelijk. En een Ster met enkel een proloog en twee ritten in lijn, vonden we niet zo’n goed idee. Vandaar toen drie ritten in lijn. Dit jaar breien we er weer een proloog aan vast. Dit zal doorgaan op goede vrijdag in Mopertingen.

Nano bijna compleet

Het gloednieuwe Limburgse eliten en beloftenteam Nano is op twee plaatsen na compleet. Eén renner onderhandelt nog met een paar andere ploegen en dus wachten we nog wat af en ook de naam van onze veldrijder houden we nog even voor ons”, aldus ploegmanager Brecht Toelen.
Hier de veertien namen die nu al bekend zijn: Timo Warnier (NL), Arne Bauters, Tim De Greef, Jens Vertongen, Mathias Lefeber, Vincent Beliën, Simon Daniëls, Dries Vastmans, Jari Snyers, Jeroen van en Berghe, Matthias Houlmont, Massimo Vanderaerden, Maxim Panis en Maarten Desair. 

Pagina's