november 2017

De Bie komt veldrittraining geven

Tijdens de herfstvakantie konden twintig Limburgse jeugdrenners proeven van het pistewerk op de overdekte wielerbaan van Gent. De Limburgs pistecoach Swa Lambrechts nam de jeugdige renners een namiddag op sleeptouw. Na de piste is het tijd voor het veld, vond de Limburgse afdeling van Cycling Vlaanderen.
Op 22 november zakt gewezen bondscoach en huidig jongerenopleider Rudy De Bie af naar het Circuit van Zolder.
“Jaar in, jaar uit staat de Vlaamse Wielerschool daar in voor het geven van degelijke trainingen”, aldus de Limburgse jeugdcoördinator Brecht Toelen. “Eén van de drijvende krachten in het veld is Eddy Ponet. Het werk dat hij levert is van onschatbare waarde voor het Limburgse veldrijden. Uiteraard zal Eddy ook die woensdag één van de drijvende krachten zijn. Het bezoek van Rudy De Bie leek ons een leuke meerwaarde voor het jeugdveldrijden in Limburg. Samen zullen ze de jonge renners en rensters ongetwijfeld een boeiende trainingsnamiddag geven.”

Ploeg van United Cyling voor 2018

De ploeg van United Cycling voor volgend seizoen is bekend. Twintig renners zullen hun kleuren verdedigen. Hieronder de namen. Renners met een * zijn de nieuwe renners. De anderen zijn blijvers: 
1ste jaars belofte: Robbe Snels*; Tristan Scherpenbergh*; Yannick Franssens*; Robin Radoux*; Du Four Jens*
2de jaars belofte: Stef Claes; Thijs Van Rooij; Bo Godart*; De Beule Jordi* 
3de jaars belofte: Glenn Loenders
4de jaars belofte: Stef Rogier; Steven Moons*; Ayco Bastiaens*; Tom Verhaegen
ELZC: Marc Franken*; Thomas Vanbesien; Dries Verstrepen; Killian Michiels; Jordy Oliebos; Ward Tanner (USA)*

Weer cross in Zolder

Na een onderbreking van verschillende jaren zullen de Zolderse veldrijders weer een wedstrijd organiseren. Dat gebeurt op zondag 28 januari op de terreinen rond het Helzoldstadion. Het betreft een wedstrijd voor aspiranten. Men wilde ook wedstrijden voor nieuwelingen en juniores organiseren. Maar omdat er die dag voor beide categorieën een beker van België is, wordt er geen andere wedstrijd toegestaan. Goed voor de amateurs en masters die in de plaats van de jongeren dan nog eens in eigen provincie aan de slag kunnen.

Pagina's