februari 2018

Opening in Brustem

Een Limburgse oefenkoers was er dit jaar niet. Dus het drieluik in Brustem van aanstaande zondag wordt echt de opener van het wielerjaar. Renners staan te popelen. Het aantal voorinschrijvingen toont dat. Bij de eliten zijn er dat bijna 200 terwijl er maar 175 startgelegenheid krijgen. Vorig jaar met 14 overwinningen de absolute Limburgse zegekoning. Hij heeft een goede winter achter de rug en is klaar om dat nog eens over te doen. "Ik ga in ieder geval proberen dat getal zo dicht mogelijk te benaderen", lacht hij. "Evengoed doen is moeilijk, want geloof me... 14 keer winnen is echt wel veel. Dan moet je er echt een heel seizoen staan."

Andere selectieprocedure

De Limburgse selecties van renners blijft steeds een gevoelige kwestie. Er zijn altijd teleurgestelde renners, ouders en omkadering. In 2017 liep ook niet alles van een leien dakje. Cycling Vlaanderen afdeling Limburg deed de belofte om vanaf dit seizoen alle problemen meteen aan te pakken en daarom komen ze dan ook voor 2018 met een totale make-over voor de selectieprocedure.Een speciale Limburgse selectiecommissie werd in het leven geroepen. “Ik zal daarin het voortouw nemen”, vertelde de Limburgse wegcoach Dieter Gerards.

Baers en Blommen kampioen

Na afloop werden de twee Limburgse favorieten voor de titel allebei met een trui gelauwerd. Brent Blommen finishte als 8ste en dat volstond voor de titel bij de eerstejaars nieuwelingen. Arne Baers reed een knappe wedstrijd en bolde als vierde over de meet. Daarmee was hij de beste Limburger ‘overall’.
De dagzege ging niet naar publiekstrekker Thibau Nys die weliswaar constant in de buurt vertoefde van het koptrio Huybs, Coremans en Alvarado maar duidelijk niet de beste van de vier was. Toen hij dan in de slotfase ook nog met pech af te rekenen kreeg, ging zijn zegekansen compleet de mist in. Het was uiteindelijk Huybs die het haalde.

Ghys op zoek naar zichzelf

Sinds nieuwjaar is Robbe Ghys prof bij Sport Vlaanderen-Baloise en die trui heeft hij de afgelopen maand al met fierheid gedragen in de zesdaagse van Bremen en Kopenhagen. Met deze laatste zesdaagse sloot hij zijn winter af. Helaas moest hij daar met koorts forfait geven voor de slotdag. Toch zit zijn pisteseizoen er nog niet op. Gisteren arriveerde hij in Portugal waar de nationale pisteploeg zich voorbereidt op het komende WK.