mei 2018

Paulus beste Limburger op het BK

Al het hele seizoen rijdt Remco Evenepoel te snel voor zijn nationale en internationale leeftijdsgenoten. Logisch dat iedereen op dit BK de ex-voetballer van Anderlecht, PSV en KV Mechelen als de te kloppen man beschouwde. Terecht, want bijna 100 km reed hij aan de leiding, om uiteindelijk de tegenstand op een hoopje te fietsen.

Negende zege voor Wouters

In Kotem, op een weliswaar vlak parcours, maalden de renners de afstand van iets meer dan 100 km af in minder dan twee uur. Pogingen om uit de greep van het peloton te blijven waren er voldoende, toch stormde de meute van bijna 50 renners samen richting finish. Rutger Wouters ging Joren Segers en Pieter Jacobs vooraf. Voor de leraar uit Koersel al zijn negende overwinning.
(foto: Glenn Hofkens)

Hoeveel pech kan iemand hebben?

Nooit zullen we weten of Jasper Philipsen Parijs-Roubaix voor beloften anno 2018 zou gewonnen hebben indien hij niet twee keer in de laatste 15km met een lekke band kreeg af te rekenen. Op dat moment maakte Philipsen deel uit van een kopgroep van 6 renners. Een eerste keer liep zijn bandje leeg op 15km van het einde. Het duurde 7km eer hij weer vooraan kon aansluiten. En eens dat gebeurd, moest hij opnieuw van de fiets. Weer lek. Om je fiets in de gracht te gooien. Dat deed Jasper uiteraard niet. Maar weg waren wel zijn winstkansen. Uiteindelijk bolde hij als 4de over de meet. Dus ook net geen podium.

Robbe Ghys wint in Ierland

Robbe Ghys heeft de slotetappe van de Ronde van Ierland gewonnen. Na een wedstrijd over 145km was hij sneller dan de Nederlanders Luuc Bugter en Sjoerd Bax. De verdiende kers op de taart als afsluiter van een voor hem knappe achtdaagse rittenwedstrijd waarin hij eerder deze week twee keer tweede, twee keer derde en een keer vijfde werd. Ghys brengt naast de zegebloemen ook nog de witte trui mee van eindwinnaar in het jongerenklassement. In het algemeen klassement, legt hij beslag op de 4de plaats op amper 2” van de Zwitserse eindwinnaar Luuc Bugter.

Pagina's