juni 2018

Bericht van Vic Maes omtrent Jef Vandecruys

Bedroefd maar ook blij dat we hem mochten kennen moet ik in naam van de familie melden dat Jef Vandecruys (Jefke voor de vrienden) zondag morgen is overleden. Nadat hij in het voorjaar 2017 nog regelmatig actief was tijdens fietstochten met zijn talrijke fietsvrienden, werd na herhaaldelijke maagklachten een kwaadaardig gezwel ontdekt aan de slokdarm. Daarop volgde een behandeling met chemo en daarna een operatie. Begin dit jaar kwamen er positieve berichten, Jef was licht aan het klussen in zijn tuin en begon opnieuw te fietsen, weliswaar met de fiets van zijn echtgenote.

Reynders sterk tussen de profs

Toen in de Elfstedenronde een groepje van negen wegreed en de namen werden opgesomd, was er eentje die bij het grote wielerpubliek even de wenkbrauwen deed fronsen: die van Jens Reynders. In Limburg uiteraard geen onbekende. Als jeugdrenner heeft deze knaap uit Heers al heel wat bewezen. Bij het Luxemburgs continentaal team Leopard krijgt hij tal van kansen om zich te vormen. En daar is Jens goed mee bezig. Dat bleek gisteren overduidelijk. Wie al na 60km de aanvalsklok luidt en pas op minder dan 10km van de meet wordt ingelopen en dan nog 25ste wordt heeft wat in de benen.

Philipsen moest ziek opgeven

De Baby Giro voor beloften zit er op. De twee laatste dagen geen Jasper Philipsen, ritwinnaar van etappe drie en één dag rozetruidrager, meer in het peloton. “Ik werd tijdens de nacht van donderdag op vrijdag ziek, had koorts een heel veel last van mijn maag. Verder rijden zou onverantwoord zijn geweest. Nu is de koorts weg, maar mijn maag is nog niet OK. Hopelijk is het tegen volgend weekend opgelost want ik wil dan in Binche heel graag aan het BK voor profs deelnemen.

Al zevende zege voor Juul Maes

In Binderveld behaalde Juul Maes zijn zevende seizoenszege. De zes voorgaande keren lukte hem dat telkens in een spurt met een grote groep. Maar Juul kan veel meer dan alleen maar spurten. Dat bewees hij in Binderveld waar hij samen met Daan Stevens (vorige weekend in Alken ook al bijna de hele wedstrijd met twee vooruit reed) ging hij op meer dan 30km van de meet aan de haal. Eerst sloten nog vier renners aan, maar die moesten de twee nadien opnieuw laten rijden. Moest Stevens het vorige week in een spurt met twee afleggen van de Nederlander Buters, dan had hij ook nu geen verhaal tegen de spurtsnelheid van Maes die het met een straat verschil haalde.

Hermans wint rit in Oostenrijk

Quinten Hermans heeft de slotrit van de Obersösterreichrundfahrt gewonnen. Het werd een fel en vooral snel betwiste wedstrijd waarde renners de 137 km aflegden aan een gemiddelde snelheid van 48,5km/u. Quinten Hermans haalde het met kleine voorsprong. Zijn ploegmaat Lars Van der Haar werd tweede. De eindzege in deze vierdaagse rittenwedstrijd was voor de Oostenrijker Stephan Rabitsch, nog niet zo lang geleden ook al rit- en eindwinnaar van de Trophee Paris-Arras Tour. Hermans eindigde als 16de.

Pagina's