juli 2018

Brescher doet Limburg aan

Een kopgroep van vijf fietste de rest van het deelnemersveld op bijna drie minuten. De twee Sport en Steun-ploegmaats Van Olmen en Schepers konden hun overwicht in die groep echter niet uitbuiten en moesten voor de zege het onderspit delven voor de Duitser Leon Brescher, die een dag later in Vliermaal trouwens opnieuw mee was met de beslissende vlucht, maar daar met een derde plaats vrede moest nemen.

Topzege voor Quinten Vandermeer

De eerstejaars junior Quinten Vandermeer uit Borgloon heeft gisteren de topkoers Omloop het Nieuwsblad gewonnen. Hij haalde het in een massaspurt van Davide Bomboi, die Koerselse roots heeft. Voor Vandermeer is het na winst in Walhain, zijn tweede seizoenszege. Met deze overwinning bombardeert hij zich meteen tot favoriet voor het PK aanstaande zaterdag in zijn thuishaven Kerniel.

Arne Baers sterk in Ransberg

Veldrijder Arne Baers uit Paal heeft in Ransberg zijn eerste seizoenszege op de weg behaald. Op vier ronden van het einde reden er zes renners weg. Tijdens de voorlaatste ronde wipte Arne Baers op de zware klim die de renners elke ronde onder de wielen werd geschoven, uit het peloton weg en reed in zijn eentje naar de vluchters. In de slotronde was hij nog sterk genoeg om samen met Jitse Das van Sport en Steun Leopoldsburg en de Nederlander Ledoux wat voorsprong te pakken. Van die drie toonde Baers zich de snelste.

Pagina's