juli 2018

Drie Limburgse teams fusioneren

Drie Limburgse team smelten vanaf 1 januari samen tot één. Het Davoteam, United Cycling en KZLWC zullen in de toekomst één team vormen. Doelstelling is wielrenners een volledige doorstroom te bieden van bij de miniemen tot de renners profrijp zijn.
De omgekeerde beweging van wat er de laatste decennia in het wielerlandschap is gebeurd. Toen wilden clubs zich specialiseren met een beperkt aantal renners en in een specifieke categorie. Zo ook in onze provincie. United Cycling was het team dat beloften opleidde. Davo deed dat met uitsluitend juniores. De traditionele clubs zoals KZLWC, die zich om renners van alle categorieën bekommerden, maar het bij de juniores en beloften meestal met minder getalenteerde jongens moesten doen, werden gedwongen om vooral aan jeugdopleiding (miniemen, aspiranten en nieuwelingen) te doen.

Aangrijpend gebaar van collega's

Op 17 april overleed totaal onverwacht op 26-jarige leeftijd wielrennen Jeroen Goeleven als gevolg van een hartfalen. Een gebeurtenis die de ganse wielerwereld aangreep. Ook omdat Jeroen in het wielerpeloton bijzonder geliefd was. Dat hij nog lang niet vergeten is, bleek uit het schitterend gebaar van John De Schutter, het afgelopen weekend. De amateur uit Zutendaal won op de nationale feestdag op de omloop van Terlaemen zowel in het tijdrijden als op de weg het Beneluxkampioenschap voor amateurs. Na afloop trok John naar de ouders van Jeroen in Paal waar hij op het zijn behaalde trui, medaille en bloemen achter liet. "We waren niet thuis toen John aanbelde. Daarom deed hij er ook nog een pakkend briefje bij", aldus Danny Goeleven, de vader van Jeroen.
Een dag later deed ook Thomas Van Opstal iets gelijkaardigs. Hij behaalde in Kotem zijn eerste overwinning van het seizoen en bracht zijn bloementuil naar het graf van Jeroen.

Pagina's