oktober 2018

Sterren van dit jaar

Deze jeugdwielersite houdt elk jaar voor elke categorie een klassement bij dat de meest regelmatige renner van het seizoen aanduidt, figuurlijk bekroond als ‘Ster van het Jaar’. Bij de eliten z/c (beloften) en juniores zijn de laureaten geen verrassingen. De veelwinnaars Juul Maes en Rutger Wouters halen het daar. Maes haalt het met een straat verschil op Jenthe Boons en Bartje Theuws. Wouters leek bij de eliten lang heer en meester in zijn categorie, maar kreeg op het einde nog heel wat concurrentie van Pieter Jacobs die sterk kwam opzetten.
Bij de juniores werd de regelmaat van Bram Wauters beloond. Geen echte uitschieters voor de Limburgse kampioen. Maar daarin lukten ook zijn Limburgse tegenstanders niet. Tenzij misschien Joris Haex die de laatste maanden heel sterk presteerde doch iets te laat op het voorplan kwam om Wauters nog te bedreigen.

Overzicht aantal Limburgse wedstrijden

Als we op het einde van dit seizoen alleen de wedstrijden voor profs, eliten z/c, beloften, juniores, nieuwelingen en dames in onze provincie in rekening brengen, constateren we dat het aantal vergeleken met eind vorig jaar ongeveer status quo is gebleven. En dat is maar goed ook want vergeleken met het aantal wedstrijd op het einde van het seizoen 2000 is het verval toch meer dan 45% en dan merken we dat vooral de wedstrijd voor eliten z/c en beloften (van 73 naar 26) rake klappen hebben gekregen.

Pagina's