november 2018

Selectie voor Koksijde

Voor de wereldbeker in Koksijde heeft de bondscoach zes Limburgers weerhouden. Nieuwkomer is belofte Sander Lemmens die aan een heel sterk seizoen bezig is, afgelopen zondag in Hamme nog knap vijfde werd en die kans zeker verdient. Dit keer geen Pieter-Jan Vliegen in de selectie. Hij sukkelt momenteel wat met zijn gezondheid en vroeg daarom aan de bondscoach om een korte rustpauze in te lassen, zodat hij volledig kan herstellen.
Bij de dames mag de nog piepjonge Julie Brouwers, net als Lemmens uit Ham, voor het eerst aantreden in een wereldbekerwedstrijd. Voor haar een uitgelezen kans om met het oog op de toekomst tonnen ervaring op te doen.
De Limburgers in de selectie zijn:
Juniores: Ryan Cortjens
Beloften: Timo Kielich en Sander Lemmens
Dames: Julie Brouwers en Laura Verdonschot
Eliten: Quinten Hermans

Over een offday en een kapotte schoen

Na een totale off-day zaterdag in Tabor heeft Limburgs beloftenkampioen Timo Kielich een dag later in Hamme al meteen de puntjes weer op de i gezet. In een spannende wedstrijd fietste hij op een goede halve ronde van het einde zijn laatste tegenstanders uit het wiel om licht afgescheiden zijn eerste grote zege van het seizoen te behalen, zijn overwinning in Heusden en de daaraan verbonden Limburgse titel even buiten beschouwing gelaten.

Frans Brugmans overleden

Frans Brugmans is niet meer. In wielermiddens was Frans zeker gekend als iemand waar organisatoren vaak een beroep op konden doen. Frans was ontelbare keren de man die de pilootwagen met de rode vlag van het Belang van Limburg bestuurde. Een taak die hij de jongste jaren aan zijn schoonzoon had overgegeven.
Frans maakte destijds ook deel uit van het Ronde van Limburg comité, werkte steevast mee tijdens de Ster van Zuid-Limburg, de wedstrijden in Brustem en Zepperen en was jarenlang voorzitter van de wielerclub in Aalst. Ook was hij samen met zijn vrouwtje Germaine een vurige supporter van Tim Wellens. En dit al toen Tim nog bij de aspirantjes koerste. Ook was hij een vurig supporter voor Stijn Devolder en dat sinds die destijds als junior in Borlo nationaal kampioen werd.
Frans werd geboren in Aalst op 27 mei 1942 en is op 14 november 2018 overleden.
De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme familiekring. Er is gelegenheid tot het brengen van een laatste groet aan Frans in het uitvaartcentrum Vanmechelen, Tiensesteenweg 295 in St.-Truiden op dinsdag 20 november van 20 uur tot 20u30.

Knap werk van Cortjens en Kielich

Het lastige parcours van Gavere ligt Ryan Cortjens. Dat bewees hij een jaar geleden al. Als eerstejaars junior fietste hij zich toen al op het podium en werd derde na de Nederlanders Pim Ronhaar en Tomas Kopecky. Laatstgenoemde is ondertussen belofte, maar Ronhaar is er nog steeds. Ook nu deed de kersverse Europese kampioen weer een gooi naar de zege in Gavere. Doch dit keer was Cortjens voor hem een maatje te groot.
Er waren het afgelopen weekend nog sterke prestaties van onze Limburgers in het veld. Zo was er in Niel bij de beloften niet alleen die 2de plaats van Kielich, maar werd ook Sander Lemmens na een sterke wedstrijd knap 5de. Bij de juniores in Niel mocht Michael Bervoets als 3de mee op het podium. Arne Baers werd daar 4de. Laura Verdonschot werd daar bij de dames 5de. In Gavere moest ze met een 14de plaats vrede nemen. Brent Blommen werd in Gavere 6de bij de tweedejaars nieuwelingen.
Truienaar Jorre Debaele startte zaterdag in Brakel en werd daar 2de.
Prof Quinten Hermans werd in Gavere 7de. "Na een zware trainingsweek in Calpe ben ik daar heel tevreden mee", zei hij na afloop.

Een winnaar in de aanbieding

Twee weken geleden behaalde Michael Bervoets in zijn eigen achtertuin in Heusden-Eversel zijn eerste veldritzege van het seizoen. Afgelopen zondag bracht hij andermaal de zegetuil mee naar huis. Dit keer was hij de beste in Hofstade op een parcours dat hem nochtans niet lag. Bervoets nam van bij de start het heft in handen en hield stand tot het einde. Uiteraard is hij daar heel blij mee, al had hij zondag zonder twijfel liever aan het EK deelgenomen. Momenteel komt hij daar echter nog niet voor in aanmerking.