april 2019

Boons snelste van twee

Als eerstejaars presteerde Jenthe Boons uit Tessenderlo meer dan behoorlijk in de Ster van Zuid-Limburg.  Die goede prestatie heeft hij een week later omgezet in een mooie overwinning.
In Molenstede ontsnapte Boons iets voor halfwedstrijd samen met Robbe Thielemans.  Niet zo evident op een toch vrij lastig parcours. Maar het duo werkte prima samen en spurtte voor de zege. Boons haalde het met ruim verschil.

Eerste zege voor Wolfs

De enige Limburgse wedstrijd van het weekend, betwist in Jesseren, werd gewonnen door Gert-Jan Wolfs uit het naburige Kortessem. Hij was de grondlegger van een ontsnapping met zeven en in de spurt toonde hij zich de snelste. Voor Wolfs was het zijn allereerste overwinning.
“Als aspirant heb ik wel eens gewonnen”, herinnert Gert-Jan Wolfs zich. “Maar dat lijkt al een eeuwigheid geleden.

Andermaal Deense eindwinnaar

Een jaar geleden ging de eindzege in de Ster van Zuid-Limburg naar de Deen Mattias Skjelmose Jensen. Hij wordt nu opgevolgd door zijn landgenoot William Blume Levy die in alle ritten van deze Ster vooraan eindigde en voor zijn regelmaat beloond wordt met eindwinst. Limburger Milan Paulus strandt op 14 seconden en wordt tweede. Levy is de vijfde Deense eindwinnaar van de Ster sinds 2012.

"Een wereld van verschil"

Nu Jari Snyers zijn diploma op zak heeft, krijg hij van zijn ouders de kans om alles op het wielrennen te zetten. “Een wereld van verschil en nu voor mij echt duidelijk waarom het de voorgaande jaren wat minder vlotte”, stelt hij. Zaterdag behaalde hij in Amay zijn eerste overwinning. Volgend weekend hoopt hij in de Triptique weer te scoren.