mei 2019

Reynders eerste leider in de Triptique

Het is sinds 1981 (Nico Emonds) en 1982 (Rudy Claessens) geleden dat nog eens een Limburger winnaar werd van de Triptique Ardennais. Zorgt Jens Reynders voor opvolging? Zover is het uiteraard nog niet maar hij heeft vrijdag wel de eerste etappe over 157km tussen La Calamine en Bullange op zijn naam geschreven. Daarmee wordt hij uiteraard ook de eerste leider en mag hij zaterdag, uitgerekend op zijn 21ste verjaardag in het geel rondrijden.
Reynders toonde zich na een lastige wedstrijd die gekleurd werd door een lange vlucht die uiteindelijk weer werd ingerekend, de snelste in een massaspurt. Simon Daniëls werd 5de en Dries Vastmans 8ste.
Cédric Raymaeckers uit Zepperen is de eerste leider in het bergklassement. Hij kwam op 3 van de 6 hellingen die voor dat klassement in aanmerking kwamen, als eerste boven.
(foto: André Schoonbroodt)

Andermaal winst voor Thijssen

Ook winst en geel voor Thijssen
Gerben Thijssen behaalde vorige week in de Tour d’Eure-et-Loire zijn eerste seizoenszege. Vrijdag deed hij het over maar in de eerste rit van de Tour de L’Isard. Hij was er na 125km de snelste in een massaspurt. Uiteraard leverde hem dat net als een week geleden na zijn zege van toen, de gele leiderstrui op.
(foto: direct vélo)

Thijssen naar EK piste

Nationaal beloftenkampioen Gerben Thijssen zal van 9 tot 14 juli deelnemen aan de Europese pistekampioenschappen in Gent. Dat meldt directvelo. Gerben behaalde in 2017 op de piste in Berlijn al een Europese titel in de scratch. Nadien keerde hij de piste de rug toe om zich volledig op de weg toe te leggen. Maar ondertussen is hij op zijn stappen terug gekeerd. Eer het zover is zal de Genkenaar op 2 juni nog deelnemen aan Parijs-Roubaix voor beloften en de Ronde van België waar hij mogelijk met de nationale ploeg aan zal deelnemen.

Paulus start in Morbihan

Milan Paulus werd door nationaal coach Carlo Bomans geselecteerd om van 25 mei tot 26 mei deel te nemen aan de Tropfhée Morbihan in Frankrijk, een nationscup wedstrijd voor juniores. Zijn ploegmaats in de nationale ploeg zullen zijn: Jenno Berckmoes, Siebe Deweirdt, Niclas Marthe, Warre Vangheluwe en Lars Van Ryckeghem.

Selectie BK juniores

Op 2 juni strijden de juniores in Anzegem voor de nationale titel. Limburg mag daar elf renners voor afvaardigen. De selectie ziet er als volgt uit: Jente Boons, Jorre Debaele, Milan Fretin, Jonas Gijbels, Juul Maes, Milan Paulus, Sam Peeters, Rob Simons, Nathan Szekely, Quinten Vandermeer en Gert-Jan Wolfs.
Ook de dames-juniores rijden die dag op dezelfde plaats hun kampioenschap. Daarvoor zullen de volgende meisjes de Limburgse kleuren verdedigen: Fien Belmans, Janne Broeckx, Sophie Brouckaert, Julie Brouwers, Esmée Gielkens, Fleur Peeters, Dina Scavone, Amber Segers, Amy Swinnen.

Cortjens wint op mtb

Nationaal veldritkampioen Ryan Cortjens nam afgelopen zondag deel aan de mountainbikewedstrijd in Moerbeke-Waas en keerde terug met zegebloemen. Hij haalde het in de juniorescategorie met een minuut voorsprong. Ook Limburger Sander Elen won er. Hij was de beste bij de eliten z/c en beloften.

Sfeerbeelden vanuit Kotem

Ook al zijn dergelijke filmpjes gemaakt via een camera op de fiets eigenlijk verboden, toch geven ze een schitterend beeld over hoe snel het er in een koers aan toe kan gaan. 
In dit filmpje is duidelijk te zien dat het stopzetten van de wedstrijd omwille van een hevige onweersbui zeker verantwoord was.
Alleen de manier waarop lijkt een beetje ongelukkig. Er is te zien (bijna 12de minuut) hoe ondermeer nationaal kampioen Rutger Wouters maar nipt de pilootwagen, die gestopt is op de finishlijn, kan ontwijken. Men zou daar beter moeten weten want een aantal jaren geleden reed op dezelfde plaats al eens een renner pal achter op een volgwagen die toen ook op de lijn halt had gehouden. 

Andermaal een tragisch overlijden

Hier zitten we weer… totaal van de kaart en met verstomming geslagen. Andermaal is een jonge wielrenner van ons heen gegaan.
Nieuweling Jarne Lemmens uit Opwijk is in de nacht van zondag op maandag in zijn slaap overleden.
Dit meldt zijn ploeg Rudyco Cycling. “Jarne was een vrolijke, positief ingestelde en leergierige jonge kerel die in onze club zijn sportieve droom nastreefde. Hij was heel graag gezien binnen de club bij ploegmaten en begeleiders, altijd bereid om anderen te helpen en bij te staan en steeds paraat. We kunnen het niet vatten en we zullen Jarne ontzettend hard missen. Het verlies is onbeschrijflijk. Al onze gedachten zijn bij zijn ouders, familie en vrienden die we onze innige deelneming betuigen en die we heel veel moed en sterkte toewensen.”
Zondag stond Jarne nog aan de start van de tweede topcompetitiewedstrijd Herman Vanspringels Diamond in Vorselaar.

Pagina's