augustus 2019

Poelmans in Radjugendtour

Bob Poelmans startte woensdag met het team cycling Vlaanderen in de befaamde en lastige Radjugentour in Oostenrijk. Deze rittenwedstrijd startte met een proloog. Onze Vlaamse jongens deden het daarin uitstekend en eindigde met drie in de top tien. Alec Segaert werd 4de, Jelle Harteel 6de en Bob Poelmans werd 8ste. De winst ging naar de Oostenrijker Alexander Hajek.
Pittig detail: Bob Poelmans zag op zijn computertje dat hij die proloog aan een ‘gezapig’ gemiddelde van 47,6 km/u aflegde. Fameus voor nieuwelingen.

Alenteyns wint in Geetbets

 

Jorit Alenteyns heeft in Geetbets zijn eerste seizoenszege behaald. Hij was er de beste van 55 deelnemers. Eerste maakte hij samen met ondermeer Jonas Gijbels deel uit van een kopgroep van vijf. Ze pakten tot 45” maar plots raakte de verstandhouding zoek en kwam het peloton terug.
Later zorgden Jorre Debaele en Mats Omloop voor de beslissende vlucht van zeven. Zij spurtten voor de zege. Jorit Alenteyns uit Paal haalde het.

Zege nummer zestien voor Wouters

Drie dagen na het Belgische kampioenschap stond Rutger Wouters aan de start van een wedstrijd in Jauche. In de tweede ronde reed hij weg met ploegmaats Sven en Jeroen Noels, maar na 1 uur wedstrijd werden ze terug gegrepen.
Iets na halfwedstrijd reed hij opnieuw weg met een groep van 11 renners, die een voorsprong verzamelden van 3 minuten. Op 6 km van de streep viel Rutger opnieuw aan, samen met Genkenaar Kristof Houben. Hun voorsprong aan de finish bedroeg een 40-tal seconden. In de spurt was Rutger de snelste en pakte zo zijn 16de overwinning van het seizoen.

Fretin breekt sleutelbeen

Pech blijft Milan Fretin blijkbaar achtervolgen. Zaterdag kwam hij op het WK op de piste in Frankfurt in de slotfase van de puntenkoers ten val. Milan kon een renner die voor hem tegen het ovaal smakte niet meer ontwijken en brak daarbij zijn sleutelbeen. Nadat zijn eerste seizoenshelft al in rook was opgegaan door rug- en knieproblemen en onlangs nog een hersenschudding na een val, leek hij weer op dreef. Dat bewezen zijn jongste uitslagen. Na een schitterend EK op de weg waar hij als beste Belg finishte trok de Genkenaar met veel vertrouwen naar het EK.

Pagina's