september 2019

Milan Paulus naar Seg

Truienaar Milan Paulus zal op het WK voor juniores deel uit maken van de nationale ploeg. Een meer dan verdiende selectie na wat hij dit jaar al allemaal presteerde in wedstrijd van hoog niveau. Maar Milan is ook al bezig met zijn toekomst. Volgend jaar wordt hij beloften. Renners met zijn capaciteiten horen thuis in een goed gestructureerde beloftenploeg met een interessant programma. Doch die ploegen zijn dun gezaaid en de plaatsjes duur. Maar voor Milan oogt de toekomst rooskleurig. Zopas maakte hij bekend dat hij de twee volgende jaren voor het Nederlandse SEG-team zal uitkomen. Het is een hoog gequoteerd Nederlands beloftenteam met sterke internationale renners. Vorig jaar en ook dit jaar reed Lommelaar Jordi Meeus daar ook al en indien hij voor volgend seizoen geen profcontract kan verzilveren, zal dat ook het komende jaar zo zijn. Met Dries Hollanders als ploegleider is de ploeg behoorlijk Limburgs getint.

Jorit Alenteyns

Nadat junior Jorit Alenteyns een drietal weken geleden in Geetbets zijn eerste seizoenszege behaalde, deed hij dat in Hoeselt nog eens over. Hij was er de snelste van een kopgroep van acht die zich onder impuls van Angel Deckers pas tijdens de voorlaatste ronde vormde.
De eerste koershelft werd hard gereden waardoor wegkomen quasi onmogelijk bleek. Al deed Arno Waeyaert toch enkele verwoede poging.

Wouters - Waas

Wouters behaalde zaterdag in Nieuwerkerken-Waas zijn 22ste zege van het seizoen. Hij blijft dus gewoon doorgaan. Met of zonder kampioenentrui... het maakt hem niet uit. Winnen blijft hij doen. Dit keer was hij de beste in een interclubwedstrijd over 156km. In een spurt met twee haalde hij het van Ylber Sefa. Nationaal kampioen Jelle Mannaerts spurtte zich een minuutje later naar de zesde plaats. (foto van Glenn Hofkens)

Pagina's