december 2019

Limburg telt twaalf profs

Voor het komende seizoen telt Limburg twaalf profs. In alfabetische volgorde:

Capiot

Amaury

Vlaanderen-Baloise

Ghys

Robbe

Vlaanderen-Baloise

Jans

Roy

Cofidis

Menten

Milan

Vlaanderen-Baloise

Philipsen

Jasper

UAE Emirates

Reynders

Jens

Hagens Berman

Teuns

Dylan

Bahrain-Merida

Thijssen

Gerben

Lotto-Soudal

Vanbilsen

Kenneth

Cofidis

Vanendert

Jelle

Wallonie-Bruxelles

Wellens

Tim

Lotto-Soudal

Wynants

Maarten

Jumbo

Voor Mannaerts alles OK

Zopas raakte bekend dat het team Hubo-Titan met onmiddellijk ingang zou stoppen. Een grote verrassing aangezien ze de afgelopen maanden nog vrij actief waren op de transfermarkt. De beloftevolle junior Jorre Debaele uit Halen tekende er ondermeer een overeenkomst voor zijn eerste jaar als belofte. Pieter Jacobs was de afgelopen seizoenen één van de sterkhouders van dat team. Hij hing ondertussen de fiets aan de haak. Nationaal kampioen Jelle Mannaerts stapte in de loop van vorig seizoen over naar de ploeg van François Desmet en zou er ook dit seizoen blijven. Wat nu Jelle? “De berichten waren iets te voorbarig”, aldus Jelle. “Natuurlijk is het niet helemaal een ‘kwakkel’. Het budget wordt serieus terug geschroefd. Het team doet verder maar wel met een veel kleinere groep renners. We blijven nog met slechts 10 renners.

Aless De Bock provinciaal kampioen

Aless De Bock uit Hechtel werd op de piste in Gent kampioen van Vlaanderen bij de laatstejaars aspiranten. Als enige Limburger die deelneemt aan de (AVS Cup) wist hij de Limburgse vlag dus hoog te houden. “Volgens de mensen van de wielerbond is het minstens tien jaar geleden dat nog eens een Limburgse aspirant een Vlaamse pistetitel behaalde”, aldus zijn fier papa Bruno. (foto van Jean Knop)

De Vanhoudt-brothers

Een broedertrio dat op dezelfde dag op dezelfde plaats wint moet een unicum zijn. De broertjes Kobe, Yoren en Yenthe Vanhoudt maakten er afgelopen zondag in Flémalle een echt familiefeestje van.
Uiteraard waren niet alleen de broertjes, maar uiteraard ook ouders in de wolken. “Eentje feestje waar je als ouder enkel maar kan van dromen”, glundert papa Andy die zelf ook zo’n vijftien jaar gekoerst heeft en nadien tien jaar ploegleider was bij het Ann Post team van Sean Kelly. Dat de drie jongens zouden gaan koersen stond vooraf in de sterren geschreven want niet alleen papa is door de koersmicrobe gebeten, ook mama An koerste vroeger en durft nu af en toe nog wel eens met de zonen op pad. Bovendien is één van Belgisch grootste mountainbiketoppers Roel Paulissen een vriend des huizes en trouwens ook peter van Yoren.

PK's op de weg toegekend

De provinciale kampioenschappen voor het volgende wegseizoen werden toegekend. Net als vorig jaar zal Kerniel andermaal drie PK’s voor haar rekening nemen namelijk die van de eliten z/C en beloften, die van de juniores en van de nieuwelingen. De drie wedstrijden zullen doorgaan op 18 en 19 juli 2020. De kampioenschappen voor amateurs en masters worden ook net als vorig jaar in Zutendaal betwist.