oktober 2020

Ook Diepenbeek en Kerniel afgelast

Met Diepenbeek (22 november) en Kerniel (29 december) stonden er dit jaar nog twee veldritten in Limburg op de kalender. Stonden! Want ook die twee zijn om de ondertussen bekende reden van die veldritkalender geveegd. Toen tijdens het voorjaar wegwedstrijden niet meer mochten en konden doorgaan, hadden de veldrijders allicht nooit gedacht dat ook zij aan de beurt zouden komen. Hechtel organiseerde een week geleden nog op een perfecte manier twee dagen veldrijden en dit volledig coronaproof en zonder publiek. Zij bewezen dat het kon.

Jean-Luc Brull laat grote leemte na

Wie de man op de foto niet kent, is de jongste 40 jaar weinig of niet lijfelijk aanwezig geweest op de koersen. Jean-Luc Brull was quasi overal. Hij was eigenlijk de Waalse Toine Steensels van het Waalse wielrennen. In bijna alle wedstrijden in Wallonië kon men op zijn diensten als seingever beroep doen. Maar ook in Limburg was hij een vaste klant om mee te zorgen voor een veilig parcours voor de renners. In wielerkringen werd hij niet voor niets ‘Mayeur’ genoemd. Je kon het altijd aan hem zien dat hij dit met bijzonder veel genoegen deed.

Weer een veldrijder

Bijgevoegde foto werd genomen tijdens de veldrit in de Hechtelse duinen in 2017... De winnaar bij de juniores was toen de Nederlandse kampioen Thymen Arensman.
En wie het wielrennen van nabij volgt... wie kleurde de rit in de rond van Spanje van zaterdag 24 oktober, gewonnen door 'onze' Tim Wellens??? Inderdaad...
Dus weer iemand die uit het veldrijden komt.

Ook Jari Snyers denkt aan stoppen

Bijna alle jongeren die als broekje met koersen beginnen, hopen op een profcarrière. Maar dat zal voorzeker niet alleen voor wielrenners gelden. Voetballertjes bij de duiveltjes doen dat toch ook. Of niet?
Uiteraard is van je hobby je beroep maken slechts voor enkelingen weggelegd. Dat is ook zo in het wielrennen. Hoeveel beloften worden er elk jaar prof? Weinig, zeer weinig. En hoeveel van die profs verdienen er de jaren nadien hun boterham mee? Weinig, zeer weinig.
Wil dit dan zeggen dat al die sporters die geen prof kunnen worden, de handdoek moeten gooien? Neen toch. Sporten is gezond en dat kan ook op een lager niveau. Dat kan in het voetbal, dan kan in het wielrennen. Zonder profambities bij de eliten 2 of 3 rijden, gecombineerd met een job, kan ook plezant zijn.
Of Jari Snyers daartoe bereid is?

Mannaerts stopt met koersen

Zaterdag 24 oktober treedt gewezen nationaal elitenkampioen Jelle Mannaerts in het huwelijksbootje met Jessie Meeus, zus van de toekomstig Bora-prof Jordi. Maar dat is niet het enige dat er verandert in het leven van Jelle. Hij stopt ook met wielrennen. Na een wielercarrière van om en bij de 20 jaar (aspiranten meegerekend) ongetwijfeld een hele verandering in zijn leven.

BK tijdrijden in Borlo afgelast

Zondag zou in Borlo het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor de jeugd doorgaan. Niet dus. Zopas werd beslist om dit BK af te gelasten. Organisator Omer Bovy zal zijn 74ste verjaardag op een andere manier moeten vieren. “Dat zal dan thuis met een taart moeten, want iets anders kan niet”, lacht hij een beetje groentjes. “Eigenlijk hebben we afgelopen zaterdag, nadat een dag eerder de nieuwe coronamaatregelen werden bekend gemaakt, meteen beslist om het BK niet te laten doorgaan.

Pagina's