Elen en Kielich provinciale kampioenen

Geen verrassende kampioen. Sander Elen haalde het bij de eliten z/c. Timo Kielich was de beste Limburger bij de beloften. Ook vorig jaar kreeg hij de rood-witte kampioenentrui om de schouders. Toen weliswaar nog als junior.
Zowel Kielich als Elen zijn bedreven mountainbikers. Voor Elen is kiezen niet aan de orde.  Voor de militair uit Overpelt is fietsen en hobby. Hij kan dan ook doen wat hij graag doet. Maar wat hij doet, doet hij ook goed. Zo kwam hij gemotiveerd aan de start van het provinciaal kampioenschap in Heusden waarvoor hij een jaar geleden wegens een beenbreuk forfait moest geven. Helaas kwam hij niet zo goed uit de startblokken waardoor hij meteen aan een helse achtervolging moest beginnen. Maar al snel zat hij in het spoor van zijn concurrenten Maxim Panis en Joachim Vanreyten.  Meer zelfs, hij liet ze meteen achter. Maar uittredend kampioen Panis is een taaie en kwam terug in het spoor van Elen waardoor het voor de titel spannend werd. Uiteindelijk trok Elen dan aan het langste eind.
Bij de beloften was het snel geklonken voor de titel. In die categorie stond er geen maat op het meesterschap van Timo Kielich. Hij werkte een drukke mountainbikezomer af maar als jonge snaak moet hij kiezen. Vermits de toekomst als veldrijder iets rooskleurig oogt... Toch was het een verrassing dat Kielich in Heusden aan de start stond. "Normaal was ik hier inderdaad niet vertrokken. Het plan was dat ik zaterdag in Boom zou starten. Maar omdat ik me niet goed voelde, laste ik een extra dagje rust in. Ik ben trouwens nog aan mijn opbouwfase bezig. Na het WK MTB in Australië heb ik veel last gehad van de jetlag. Ik ben daar echt ziek van geweest en heb twee weken niet kunnen fietsen. Mijn trainer Domnique Perissi raadde me aan om even een B-cross mee te pikken om zo het moreel wat op te krikken. Dat is me hier aardig gelukt."
Voor de titel had hij geen concurrentie. "Omdat Pieter-Jan Vliegen er niet was (hij reed we wereldbeker in Koksijde nvdr.). Met hem erbij zou het een pak spannender geweest zijn. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat Pieter-Jan momenteel sterker rijdt dan ikzelf."

Voor meer foto's: klik HIER

Share