Fysiek leed voor de Zannataboys

Twee Limburgers maakten in de Ster deel uit van het Zannattateam uit Menen: Milan Fretin en Quinten Vandermeer. Voor allebei was het een beetje bang afwachten want allebei kampten ze de weken voordien met fysieke kwaaltjes.
Fretin moest na een val het een paar weken rustig aan doen wegens rugproblemen. Daar had hij in de Ster niet veel last meer van en toch moest hij in de slotrit opgeven. “Hij had de nacht voordien amper een oog dicht gedaan”, aldus zijn mama. “Constant hoesten. Toch wilde hij in de slotrit starten. Aanvankelijk ging het goed, maar uiteindelijk moest hij lossen. Verder rijden zou niet verstandig geweest zijn. Een bezoek aan de dokter bracht een longinfectie aan het licht.”
Quinten Vandermeer reed de Ster wel helemaal uit en dat mag als een klein wonder bestempeld worden. Hij had dit jaar nauwelijks kunnen trainen wegens een gekwetste knie. “Quinten kon zijn knie amper plooien”, aldus zijn vader. “Dus van trainen was geen sprake. En de weinige keren dat hij het toch probeerde moest hij heel snel terug huiswaarts keren. Pas sinds drie weken kan hij pijnloos fietsen. Conditioneel staat hij dus nog nergens. Het verbaast me dat hij het tijdens deze ster nog behoorlijk goed heeft gedaan en ze heeft uitgereden.”
Vandermeer deed zelfs meer dan gewoon meerijden. Na afloop van de rit in Mopertingen mocht hij zelfs op het podium als leider in het knelpuntenklassement. Een trui die hij de dag nadien in Bovelingen moest afstaan aan Mats Van den Schoor. In de slotrit deed Quinten opnieuw een gooi naar dat rode kleinood. “Ik stond in het klassement op slechts 4 punten. Indien ik een spurt kon winnen en Van den Schoor niet in de top drie zou zijn, was de trui weer voor mij. Ik won de eerste knelspurt onderweg maar Van den Schoor werd tweede.” In de volgende spurt kon Vandermeer niets meer rechtzetten vermits die werd geannuleerd omdat de koersafgevaardigde belast met het opnemen van tussenspurten, niet tijdig ter plaatse was geraakt.

Share