Goud voor Emma Szekely

Afgelopen zondag streden in Lille de aspiranten en masters voor de nationale titels. Vooraf was er heel wat te doen omtrent de selecties bij de aspiranten die door wielerbond Vlaanderen aan de hand van uitslagen werd gedaan. Daardoor kregen sommige rennertjes geen startgelegenheid terwijl sommigen meenden daar wel aanspraak op te kunnen maken. De lijst van Limburg kreeg dankzij de tussenkomst van coach Eddy Ponet een update waardoor de meeste aspiranten toch tevreden waren.
Onze Limburgse aspiranten behaalden in Lille drie medailles. Er was goud voor Emma Szekely, zilver voor Jade Hilven en brons voor Anna Corvers. Allemaal meisjes. De Limburgers jongens moesten het zonder eremetaal doen.
Bij de masters behaalde Dirk Mertens een zilveren plak. Ook daar was er heel wat tandengeknars omwille van plots reglementswijziging. Zo moesten de masters B en C samen starten terwijl die in alle andere wedstrijden één minuut na elkaar starten. Het gevolg was dat het in de start meteen mis ging. “Ik had gehoopt dat men wat meer respect voor ons zou hebben”, meldde Dirk Mertens op de sociale media. “Maar uiteindelijk wint de beste altijd”, voegde hij er nog met een beetje cynisme aan toe.

Share