Helchteren

Datum: 
3 jun 2017
Categorie: 
el/bel
Dln: 
55
Toptien: 
  1. Rutger Wouters
  2. Sven Noels
  3. Kurt Geysen
  4. Gert Delcroix
  5. Jordi Meeus
  6. Sander Elen
  7. Wouter Leten
  8. Tom Bracegirdle
  9. Gert Cles
  10. Tom Cleeren
verslag: 

Rutger Wouters heeft een schitterend Pinksterweekend achter de rug. Zaterdag winst in Helchteren, zondag vijfde in de interclub in Averbode en maandag andermaal winst in een open koers in Hoegaarden waardoor zijn zegetotaal al op zeven staat.
Rutger Wouters is leraar aan het Don Bosco Technisch Instituut in Helchteren. Met een rist collega’s en studenten langs het parcours, die hem luidkeels aanmoedigden, mocht hij niet ontgoochelen. “Ik wilde natuurlijk graag winnen. Leerlingen en collega’s leven wekelijks mee met mijn prestaties. Maandagmorgen hoef ik hen nooit te vertellen wat ik heb gepresteerd. Dat hebben ze voor schooltijd al uitgepluisd. Nu het koers vlak bij ‘huis’ was, stonden ze met zijn allen langs de weg. Ik mocht hen niet ontgoochelen”, lachte Rutger. Dat deed hij in geengeval.
Hij fietste constant vooraan, wasbijna altijd mee in een ontsnappingen dus ook toen in de finale twaalf renners aan de haal gingen. Na een lekke band van Sander Helven werden ze tot elf herleid. Nadien kwamen er nog vier achtervolgers aansluiten. Net voor het ingaan van de slotronde glipten Noels, Geysen, Groot en Nijs weg. Wouters reed er nog in zijn eentje naartoe, om met ploegmaat Noels er vanonder te muizen. Wouters haalde het in de spurt. Maandag voegde hij daar in Hoegaarden (waar hij ook vorig jaar won) nog een nieuwe zege aan toe. Daar was hij de snelste van een kopgroep van zeven en brengt daarmee ook zijn zegetotaal al op zeven. Dat is nu al evenveel dan een jaar geleden.