Hermans eindwinnaar Ronde van Oostenrijk

Ben Hermans is voor de tweede opeenvolgende keer eindwinnaar geworden van de Ronde van Oostenrijk. In de slotrit met aankomst op de legendarisch Kitzbuhel Horn, één van de zwaarste beklimmingen van Europa, wist hij zijn rode leiderstrui met succes te verdedigen.
De zege in de slotrit ging naar Aleksander Vlasov. Ben finishte als 7de op 38" en dat volstond ruimschoots om eindwinnaar te worden. Hij beëindigt deze Ronde met een voorsprong van 20" op Eduardo Sepulveda van het team Movistar.
"Ik hoorde dat ik de eerste ben die er in slaagt om twee keer op rij deze ronde te winnen en dat is leuk", glundert Ben Hermans. "Ik rijd hier bijzonder graag. Vier keer nam ik deel en vier keer stond ik op het podium. Hier vind ik het minder stressvol koersen. Geen gevecht na iedere bocht zoals in België. Daar hou ik niet van. Daarom dat ik ook zo weinig koers in België", grapt hij.
Met zijn 7de plaats op de Kitzbuhel is hij zeker tevreden. "Het doel was mijn leidersplaats veilig te stellen en niet meteen de dagzege. Vorig jaar won ik hier wel, maar ik denk dat mijn conditie toen een stuk beter was dan momenteel want door mijn knieproblemen ben ik toch wat achterop geraakt. Bovendien is het niet meteen een klim voor mij. De Kitzbuhel is bijzonder stijl en met mijn 70kg ben ik dan toch wel wat in het nadeel tegenover de jongens van om en bij de 50kg. Maar het is me gelukt om de rode leiderstrui te behouden. En dat is fantastisch."
Na dit trekt Hermans naar Italië voor een vierdaagse rittenwedstrijd om dan in Augustus deel te nemen aan de Ronde van Utah in de States.

Share