Jean-Luc Brull laat grote leemte na

Wie de man op de foto niet kent, is de jongste 40 jaar weinig of niet lijfelijk aanwezig geweest op de koersen. Jean-Luc Brull was quasi overal. Hij was eigenlijk de Waalse Toine Steensels van het Waalse wielrennen. In bijna alle wedstrijden in Wallonië kon men op zijn diensten als seingever beroep doen. Maar ook in Limburg was hij een vaste klant om mee te zorgen voor een veilig parcours voor de renners. In wielerkringen werd hij niet voor niets ‘Mayeur’ genoemd. Je kon het altijd aan hem zien dat hij dit met bijzonder veel genoegen deed. Hij was fier op zijn blauwe hesje met de Belgische driekleur dat seingevers van de wielerfederatie dragen.
Jean-Luc ademende wielrennen.
Zelf bezocht ik de jongste 45 jaar elke weekend de één of andere koers, eerst als renner, daarna als wielerverslaggever. Het aantal keren dat ik Jean-Luc gezien heb, zijn niet te tellen. Altijd even vriendelijk. Had je een slechte dag en zag je Jean-Luc dan werd je meteen vrolijk.
Helaas hebben we zopas op 25 oktober plots en onverwacht afscheid van hem moeten nemen. Een bijzonder groot verlies voor zijn familie en vrienden. Maar zeker ook voor het wielrennen. “Hij laat een grote leegte achter”, aldus Thierry Maréchal, de voorzitter van de Waalse federatie die vijf jaar geleden ook al te plots afscheid moest nemen van Jean-Pierre Lekeu, wielerjournalist maar ook een begrip in Wallonië.47 jaar heeft Jean-Luc als vrijwilliger de functie van seingever uitgevoerd. In totaal goed voor zo’n 4500 wedstrijden.
Jean-Luc Brull was afkomstig uit Dison een gemeente vlak bij Verviers. Hij werd op 12 september 63 jaar. Veel te jong dus.

Share