Knappe prestatie van Laura Verdonschot OP EK

Nét niet voor Laura Verdonschot. De Limburgse moest in de sprint de duimen leggen voor de Italiaanse Chiara Teocchi, die daarmee haar titel verlengt. De Tsjechische Nikola Noskova pakte het brons. 
Van bij de start vormde zich een kopgroep met de Tsjechische Nikola Noskova, de Italiaanse Chiara Teocchi, de Nederlandse meisjes Ceyli Del Carmen Alvarado, Inge van der Heyden en Yara Kastelijn, Laura Verdonschot en de Tsjechische Adela Safarova. De Nederlandse Manon Bakker voerde de rest van het pak aan. Al vrij vlug trokken Yara Kastelyn en Ceyli Del Carmen Alvarado het tempo op en zij sloegen een kloofje. Achter dat duo sloegen Noskova en Teocchi de handen in elkaar. Verdonschot moest even de rol lossen maar kon door een foutje van Nikola Noskova opnieuw aansluiting vinden met de kop van de wedstrijd.
Zes rensters trokken zo de slotronde in tot Chiara Teocchi alles op alles zette en zich ontdeed van haar tegenstanders. Laura Verdonschot vocht echter terug en kon in de laatste kilometer alsnog aansluiting vinden bij Teocchi. Verdonschot begon als eerste aan de sprint maar moest toch in Teocchi haar meerdere erkennen.

bron: HLN

Share