Luc Geysen nieuwe jeugdvoorzitter

UCI-commissaris Luc Geysen werd onlangs ondervoorzitter van de Limburgse afdeling van wielerbond Vlaanderen. Zopas heeft hij er nog een functie aan toegevoegd. Na het ontslag van Brecht Toelen als voorzitter van de jeugdcommissie heeft Luc nu die taak op zich genomen. Voorlopig nog ad interim, maar hij is van plan om zich daar ook later voluit voor in te zetten.
Brecht Toelen begon enkele jaren met heel veel enthousiasme als bestuurder van de Limburgse afdeling. Te veel jeugdig enthousiasme? “Misschien wel”, aldus voorzitter Jos Mondelaers. “Blijkbaar kon hij onvoldoende tijd vrij maken nadat hij startte met een beloftenploeg. Daar kruipt uiteraard ontzettend veel werk in. Brecht hoopte het te kunnen combineren maar dat bleek niet mogelijk. Vandaar dat hij zijn ontslag heeft gegeven en geen enkele bestuursfunctie meer opneemt.”
“Door de toegenomen drukte door mijn job, ploeg, organisatie cyclocross,… heb ik moeten afbouwen”, aldus Brecht. “Doordat ik elke week op de been ben voor de ploeg kan ik niet of nauwelijks aanwezig zijn op de jeugdwedstrijden in Limburg. Dat is de plaats waar een jeugdvoorzitter wel moet zijn, in mijn ogen. Iets half doen heeft geen zin en daar heeft het Limburgse wielrennen ook geen baat bij. Als de Limburgse afdeling ergens hulp nodig heeft wil ik altijd bijspringen als ik kan, maar permanent lukt momenteel helaas niet.”
“Met Luc Geysen hebben ze zeker een waardige opvolger”, meent voorzitter Jos Mondelaers. “Iemand die het goed voor heeft en al een lijst punten heeft genoteerd die hij zal meenemen naar de vergaderingen in Gent met als doel het jeugdwielrennen weer op een beter spoor te krijgen.”
Dat Luc het goed meent, toonde hij meteen. Normaal was hij het afgelopen weekend met vakantie maar omdat het PK voor aspiranten werd betwist, wilde hij er toch bij zijn.

Share