Meeus tweede in Parijs-Tours

Drie jaar geleden kleurde het ganse podium Limburgs na afloop van Parijs-Tours voor beloften met Philipsen op één, geflankeerd door Milan  Meten en Gerben Thijssen. Zo fantastisch was het gisteren niet maar dankzij Jordi Meeus op twee mogen we andermaal niet klagen. Amper een handvol seconden scheelde het met Rune Herregodts (twee weken geleden winnaar op het Circuit Zolder) uit het team van Kevin Hulsmans. Herregodts reed ruim 170km aan de leiding. Eerst met Vanoverberghe en Grand, die hij op 50km van het einde achterliet om in zijn eentje overeind te blijven. Achtervolger Herregodts kwam in augustus tijdens het EK in Plouay tijdens de Mixed Relay zwaar ten val, brak daarbij zijn sleutelbeen en kon pas half september de trainingen hervatten. Toen al stelde hij dat het BK zijn ultieme doel zou worden. Na wat hij in deze Parijs-Tours liet zien, is het volgend weekend in ‘zijn’ Lokeren zeker de grote favoriet.£
“We hadden nooit gedacht dat hij stand zou houden”, aldus Meeus die de spurt voor de tweede plaats won, amper een paar seconden nadat Herregodts als eerste over de streep bolde. In de eerste groep had ik nog drie ploegmaats. Die hebben reuzenwerk verricht om de leider nog te pakken. Toen ik op 15km van het einde lek reed, werd de jacht een beetje verstoord. Wie weet hoe het anders was afgelopen. Al heeft Rune het zeker verdiend. Zelf ben ik in ieder geval tevreden dat ik me andermaal heb kunnen tonen al ben ik uiteraard toch wel een tikkeltje ontgoocheld. Zeker als je er zo dicht bij bent.”
Volgend weekend rijdt Meeus het BK in Lokeren, zijn laatste wedstrijd in de SEG-trui. Het is niet onmogelijk dat hij daar in de voetsporen treedt van zijn toekomstig schoonbroer Jelle Mannaerts die vorig jaar Belgisch kampioen werd.”
“Jelle rijdt het BK bij de eliten z/c en ik bij de beloften. Wie weet blijven de twee truien in de familie”, lacht Jordi. “Ik start alvast om te winnen. Met uitzondering van een provinciale titel, behaald bij de beloften in Achel, heb ik nog geen enkele kampioenentrui in mijn kast. Zo’n driekleur om in te kaderen zou mooi zijn, want er mee koersen zal niet meer kunnen.”
Volgend seizoen wordt de Lommelaar immers prof bij Bora-Hansgrohe.
Nog vermelden dat Milan Paulus, ploegmaat van Meeus, tijdens de wedstrijd ten val kwam en daarbij zijn rechter sleutelbeen brak.

Share