Nieuwerkerken

Datum: 
18 jun 2016
Categorie: 
el/bel
Dln: 
47
Toptien: 
  1. Alexander Geuens
  2. Matthew Nowell
  3. Mitchell Cornelisse
  4. Benjamin Sydlik
  5. Steven Moons
  6. Rutger Wouters
  7. Johan Hemroulle
  8. Joni Geeraerts
  9. Arne Van Roosbroeck
  10. Piotr Havik
verslag: 

Het team van Vastgoedservice blijft winnen.  Vooral in de kleinere wedstrijden waar ze aan de start verschijnen, rijdt de tegenstand vaak voor de tweede plaats. Zaterdag in was het in Binderveld weer van dat. Dit keer spurtte Alexander Geuens naar de overwinning.
Voor de 21-jarige belofte uit Lommel was het zijn tweede seizoenszege. Vorig jaar haalde hij met winst in Schoten en in Keulen twee grote vissen binnen. Nu ogen die overwinningen in Lommel en Nieuwerkerken iets minder prestigieus. “Dat is misschien wel zo”, knikt Alexander. “Maar ik haal ook hier mijn neus niet voor op hoor. Ook om zo’n wedstrijd te kunnen winnen moet je heel goed zijn. En gelukkig ben ik dat weer. Het is een tijdjes iets minder geweest. Eigenlijk reed ik een heel goed voorseizoen maar door drie valpartijen op korte tijd raakte ik die goede tred wat kwijt. Ik maakte toen de fout om telkens te snel te willen terug komen terwijl ik telkens beter een paar dagen had gewacht om die weliswaar kleine wonden helemaal te laten helen. Gevolg was dat ik in plaats van beter, steeds maar slechter werd.”
Ondertussen draaien de benen weer soepel en dat bleek in Nieuwerkerken. De wedstrijd werd heel snel beslist toen 15 renners de handen in elkaar sloegen en vlug een beslissende kloof sloegen. “Vanaf toen was het eigenlijk makkelijk koersen en wachten tot de finale”, aldus Geuens. Normaal is zijn ploeg altijd goed vertegenwoordigd in zo’n grote kopgroep. Nu was de pupil van Kevin Hulsmans maar alleen en was daardoor op mezelf aangewezen. “Daarom moest ik in de slotfase heel attent blijven want ik wilde toch wel heel graag winnen. Eerst ging de Nederlander Mitchell Cornelisse zijn kans en toen was het echt wel alle hands aan dek. Die ging bijzonder hard. Hij maakt ook niet voor niets deel uit van het beloftenteam van Rabobank. Gelukkig besefte diens landgenoot Piotr Havik dat ook. Hij reageerde en ik kon mee schuiven. We waren toen heel dicht bij de streep toen we Cornelisse te pakken kregen. Ik deed alsof ik meteen aanzette voor de sprint. Die twee Nederlanders lieten zich daar een beetje door vangen en pakten meteen over. Toen ik dan echt voluit ging, moesten ze passen.”