Oefenkoers in Lommel

Samen met de mensen van Sport en Steun Leopoldsburg zorgde provinciaal coach Kevin Hulsmans half september al voor een wielerdag op het Kristalpark in Lommel en dit op een moment dat koersen organiseren geen sinecure was. Dat zal het ook de komende maanden niet zijn. Vooral omdat organisatoren die in maart willen organiseren daar nu al mee moeten bezig zijn, niet wetend of het al dan niet kan doorgaan. Zopas raakte bekend dat Gent-Staden al zeker niet zal doorgaan omwille van Corona. Nu al afgelasten is toch wel heel vroeg, horen we hier en daar zeggen. Maar een organisatie op stapel zetten kost veel energie en ook veel geld. En als je dan niet zeker bent dat het kan doorgaan, begrijp je dan mensen nu al de handdoek gooien. Gent-Staden is de eerste waarvan we het hoorden. Maar  er gaan er ongetwijfeld nog meer volgen. Ook de Limburgse opening in Brustem is nog lang niet zeker, horen we. Vorig jaar toen er in februari nog geen sprake was van corona, stonden de wedstrijden van Brustem al op de helling. Er was al in 2018 een 'noodbestuur' nodig om deze openingskoers staande te houden. Het programma werd afgeslankt en vereenvoudigd. Geen wedstrijd voor juniores meer en ook geen ritten in lijn meer. Maar er was koers en dat was het belangrijkste. Hopelijk zal dat ook in 2021 het geval zijn. 
In ieder geval zal er op 21 februari in Lommel een oefenwedstrijd zijn. Daarvoor zorgt andermaal Kevin Hulsmans en andermaal wordt er dan gekoerst in het Kristalpark. In de voormiddag (11.00uur) rijden de nieuwelingen en de meisjes-jeugd. Ze moeten 7 ronden van elk 7km afleggen. Om 12.30uur is het de beurt aan de juniores voor een wesdtrijd over 70 km of 10 ronden. De wedstrijd voor beloften, eliten z/c, amateurs en masters start om 14.30uur en gaat over 90km. De amateurs en masters starten 2 minuten na de eliten z/c en beloften en rijden 56km. 
Limburgse renners of renners uit Limburgse clubs als ook Antwerpse renner of renners uit Antwerpse clubs krijgen startgelegenheid. 

Share