PK tijdrijden in Leopoldsburg

Wie tot voor het Limburgs kampioenschap tijdrijden nog nooit van de Brit Joshuan Teasdale had gehoord, weet nu meteen dat die jongen al een tijdje in Limburg woont en aardig hard met de fiets kan rijden. Hij fietste bij de eliten aan een gemiddelde van bijna 48km/u zijn tegenstanders op meer dan een minuut.
Een buitenlander die dus Limburgs kampioen wordt. Dat is niet de eerste keer. Enkele jaren geleden lukte ook Stijn Daemen daar al in. Ook nu was deze Nederlander de beste bij de beloften. Hij kreeg nu wegens een reglementswijziging de titel niet omdat hij niet in Limburg woont. Teasdale is in Sluizen gedomicilieerd. Hij verblijft daar al enkele jaren bij zijn vriendin Karolien Liesens, een gewezen wielrenster.
Omdat belofte Daemen dus niet tot kampioen werd uitgeroepen, mocht Glenn Loenders in die categorie op het hoogste schavotje. Voor de tijdritspecialist pas zijn allereerste tijdrittitel. “Vorig jaar was ik er niet bij en twee jaar geleden werd het een secondenslag tussen Ghys en mezelf waarbij ik aan het kortste eind trok. Bij de juniores werd ik twee keer tweede. Dus ik ben nu wel blij met deze winst. Zeker na mijn val vorig weekend in de Triptique waar ik een gekneusde schouder aan overhield. Ik ging tijdens de tijdrit iets te voortvarend van start. Door de strakke wind viel ik halfweg wat stil. Uiteindelijk werd het nog spannend en was het verschil met Jan Reynaerts slechts heel klein.”
Bij de jeugd zorgde vooral Milan Paulus voor  een verrassing via een sterk nummer. De Truienaar reed een week geleden een behoorlijke Ster en is daar heel goed uitgekomen. Paulus haalde het voor tijdritrevelatie Dries Barbaix en Bram Wauters. Als eerstejaars liet Paulus sterke tweedejaars achter zich. “Met dank aan mijn opa”, aldus Paulus. “Hij is één van mijn vurigste supporters en stelde voor om een tijdritfiets te kopen. Zonder dat had ik zeker niet kunnen winnen. Bovendien kon ik vorige donderdag een generale repetitie inbouwen. Toen reden we in Vlaams-Brabant het kampioenschap ploegentijdrijden, waar we tweede werden. Daardoor had ik het tijdritritme in de benen.”
Bij de tweedejaars nieuwelingen ging de titel naar Jente Boons die Thomas Budenaers en Lukas Van de Vleuten (Nederlander) vooraf ging. Bij de eerstejaars toonde Bas Poelmans zijn grote kwaliteiten waarvan hij eerder dit jaar al een paar staaltjes liet zijn.
Bij de meisjes waren de titels voor Isabelle Beckers, Esmée Gielkens en Fleur Peeters.

Share