Provinciale veldrittitels

In Diepenbeek streden zondag de nieuwelingen voor de provinciale titels veldrijden. Bij de eerstejaars ging de fel begeerde wit-rode kampioenentrui naar Lommelaar Brett Timmermans die als tweede en beste Limburger over de streep bolde. Hij moest in Diepenbeek met klein verschil enkel de Duitser Tom Van der Valk laten voorgaan. Dat de titel voor Timmermans zou zijn was zeker geen verrassing. Hij werd eerder dit seizoen ook al tweede in Heusden en zopas nog vierde in Nossegem.
Bij de tweedejaars verlengde Dré Goelen uit Tessenderlo zijn titel van vorig jaar. Dus ook geen verrassing. Voor hem was het dit jaar al zijn tweede titel vermits hij in april ook al de provinciale titel tijdrijden op de weg behaalde. De overwinning in deze reeks ging naar Robbe Geudens, woonachtig in de provincie Antwerpen maar als kleinzoon van de betreurde Jef Vandecruys, altijd een begrip geweest in het Limburgs veldritwereldje, wordt hij toch ook wel een klein beetje als één van ons beschouwd.
Zaterdag waren er de kampioenschappen voor de aspiranten. Daar gingen de provinciale titels naar Kobe Vanhoudt (12 jaar), Ryan Laenen (13 jaar), Zander Tielens (14 jaar), Zita Peeters (12 jarige meisjes), Lieze Boons (13 jarige meisjes) en Emma Szekely (14 jarige meisjes).

Share