RIP Eddy Froyen

Wie Eddy Froyen, wereldberoemd als 'de apotheker van Schakkebroek' niet kent, moet mij niet komen vertellen dat hij (of zij) al jaren het wielrennen in Limburg van dichtbij volgt. Ik kan me niet voorstellen dat er één Limburgse prof is die nog nooit bij Eddy over de vloer is geweest. Een pak profs maar zeker ook een pak Limburgse renners waren bij hem kind aan huis. Men kon altijd bij Eddy terecht voor een gefundeerd medisch advies. Neen, niet om buiten de lijnen te kleuren. Wel om de gezondheid op peil te houden.
Eddy was ook een fervent fietser. Ik kan me evenmin voorstellen dat er een Limburgse prof is met wie hij nog nooit op pad is geweest. De kilometers die apotheker Froyen per jaar afmaalde waren immens. Fietsen was zijn grote hobby. Meer zelfs... zijn passie.
Helaas ontvingen we zopas het bericht dat Eddy er niet meer is. Blijkbaar kwam hij enkele dagen geleden zwaar ten val tijdens één van zijn vele fietstochten.Nadien is hij aan zijn verwondingen overleden. Niet te geloven. Nog niet zo lang geleden kwam hij me nog tijdens één van 'mijn' fietstochten voorbij gevlogen. Toen hij me herkende kneep hij meteen de remmen dicht om een babbeltje te slaan. Want ook dat was Eddy ten voeten uit. Op en top sociaal en een vriend van iedere fietser.
Via deze weg bieden we zijn naaste familie en beste vrienden onze oprechte deelneming aan. 
Tegen beter weten in, hoop ik dat ik seffens of straks een boos telefoontje krijg van Eddy himself om me erop te wijzen waar ik deze onzin gehaald heb. Maar... helaas vrees ik dat dit niet het geval zal zijn. Waar je ook bent Eddy... het ga je goed. Cry

Share