Twee keer goud en vier keer zilver

Het waren drukke maar vooral belangrijke weken voor de aspiranten. Na eerst het Vlaams kampioenschap en vorige week het Limburgs kampioenschap streden de jongens en meisje van 12 tot en met 14 afgelopen zondag in Lille voor de nationale titels.
Emma Szekely, die als BMX’er al heel wat strepen heeft verdiend, slaagde er zondag in om als 12-jarige veldrijdster haar derde titel in evenveel weken te behalen. Ze was niet de enige die Limburg een gouden medaille bezorgde. Daarin lukte ook de G-renster Jolien Lowagie.
Naast goud was er ook vier keer zilver voor Limburg. Daarvoor zorgden Anna Vanderaerden (13-jarige meisjes), Chloe Greenwood (14-jarige meisjes), Neo Tielens (12-jarige jongens) en Dirk Mertens (masters).
Daarmee bezorgden de jeugdige veldrijders hun coach Eddy Ponet een reuze geschenk. En dat mocht wel nadat hij afgelopen donderdag met hartklachten in het ziekenhuis moest worden opgenomen. “Een erfelijke belasting waar ik al vaker mee geconfronteerd werd”, aldus Eddy. “Vier maand geleden liet ik nog een stand steken. Die bleek nu al voor 90% dicht waardoor hij moest worden uitgeblazen. Al weken voelde ik dat er iets niet in orde was, maar ik wilde het niet onderkennen. Tot ik vorige week tijdens de jeugdinitiatie in Diepenbeek met pijn moest stoppen.”

Share