Wedstrijden in Limburg

NIEUWELINGEN
Lommel - Op zijn facebookprofiel noemt Peter Busk zichzelf Cavendish. Daarmee verraadt hij meteen wat zijn specialiteit is. En dat toonde hij zaterdag in het kletsnatte Lommel-Kolonie door zijn laatste concurrenten bijna letterlijk van de foto te sprinten. De Deen ging mee toen op ongeveer 30km van het einde Yannick Vos samen met drie Nederlanders aan de haal ging. Zij spurtten voor de zege. 

JUNIORES
Alken - Voor Trystan Fivé is de verplaatsing van Denderleeuw naar Alken niet voor niets geweest. Hij spurtte er naar zijn derde zege van het seizoen nadat hij dit jaar in grote wedstrijd tal van dichte ereplaatsen behaalde. Fivé wachtte op de Pleinstraat het juiste moment af om in een massaspurt iedereen achter zich te laten. “In de slotronde probeerde Stijn Daemen nog de sprint te ontlopen”, aldus de winnaar. “Ik dacht even dat de vogel vliegen was. Maar blijkbaar was de strakke wind ook voor hem een niet te nemen obstakel. Net zoals voor zovelen tijdens de wedstrijd. In de laatste rechte lijn, met wind op kop, wachtte ik zo lang mogelijk.” 

ELITEN Z/C EN BELOFTEN
Alken - Leuk wanneer het paard dat de haver verdient dat ook krijgt. En dat was op de Pleinstraat zeker het geval. Nadat Brent Clé samen met Jeff Peelaers en Sven Moris bijna de hele wedstrijd vooruit had gereden met een voorsprong die op een bepaald moment bijna 2 minuten bedroeg, kon hij uiteindelijk ook winnen. Zijn allereerste zege trouwens. De drie werden in de finale nog bijgehaald door Sinschek, Linten, Van Goidsenhoven en Limburgs kampioen Wouters. Ondanks de vele inspanningen wist Clé zijn medevluchters in het zicht van de meet toch nog te verrassen met een late demarrage.

Share