Wedstrijden in Lommel

Dankzij Kevin Hulsmans en de Limburgse afdeling kon er in Limburg nog eens door alle categorieën gekoerst worden. De renners waren er in grote getalen en maakten er mooie wedstrijden van.
De nieuwelingenwedstrijd werd gewonnen door Tijl Swennen uit Grote-Brogel. Hij haalde het in een spurt met vier renners. Deze ontsnapping werd al na 10 km op touw gezet door Viktor Hannes en Niels Driesen. Ze kregen halfwedstrijd het gezelschap van Tijl Swennen en Noah Schepens. De vier werkten zeer goed samen en konden het peloton, dat hen in het vizier had, afhouden. De vier leiders spurtten voor de zege en daarin toonde Swennen zijn snelle benen. Die zege van de knaap uit Brogel kwam zeker niet onverwacht. Nadat hij vorig seizoen als eerstejaars al twee keer wist te winnen, werd van hem dit jaar veel verwacht. Hij begon sterk met zeven maanden geleden meteen winst in de oefenwedstrijd en daarna een 3de plaats in Brustem. Maar toen kwam Corona en werd koersen een zeldzaamheid. Maar hij bleef goed trainen. Dat bleek onlangs nog op het Circuit van Zolder waar hij enkel Jens Verbrugghe (zoon van nationaal coach Rik) moest laten voorgaan. Gisteren in Lommel waar de bloemen voor Tijl.
De junioreswedstrijd in Lommel werd ontsiert door een val van Senne Thonnon die tijdens een ontsnappingspoging met negen letterlijk onderuit werd gereden door een onoplettende fietser die plots het parcours opreed. Uiteindelijk werd de strijd voor de overwinning beslecht in een massaspurt gewonnen door achtvoudig pistekampioen Noah Vandenbranden die volgend jaar in zijn eerste beloftenseizoen de kleuren van het Balense team Tormans-Acrog zal verdedigen. Het was nochtans Pieter Van Waas die zich van ver op kop zette en het ogenschijnlijk vrij vlot leek te halen. Tot plots pistier Vandenbranden op amper 20 meter van de meet met een kattensprong uit zijn wiel kwam en het nog met ruim verschil haalde.
De elitenwedstrijd eindigde eveneens op een massaspurt, gewonnen door Davide Bomboi uit Balen maar met Limburgse roots en achterneef van Tom Boonen. Bomboi is aan een bijzonder sterk seizoen bezig. Het won al in Schoonderbuken en wist al vijf keer op een figuurlijk podium te klimmen. Jammer voor hem dat er zo weinig kon gekoerst worden. Met deze overwinning stemt hij uiteraard zijn ploegleider Kevin Hulsmans, tevens organisator van deze prachtige koersdag in Lommel, bijzonder tevreden. (foto van Brecht Toelen)

Share