Zonhoven (veld)

Datum: 
3 jan 2016
Categorie: 
nieuw
Dln: 
31
Toptien: 
  1. Ryan Cortjens
  2. Witse Meeussen
  3. Jasper Van den Plas
  4. Michael Bervoets
  5. Arno Brouwers
  6. Tom Lauryssen
  7. Wout Vervoort
  8. Robbe Willems
  9. Senne Van der Veken
  10. Quinten Vandermeer
verslag: 

Bij de nieuwelingen maakten de renners er een bijzonder spannend schouwspel van. Eentje waarin het plot pas in de laatste rechte lijn werd beslist en waar Ryan Cortens als grote winnaar tevoorschijn kwam. De knaap uit Lanaken won niet alleen de wedstrijd. Hij werd bovendien ook Limburgs kampioen. Arno Brouwers werd de beste tweedejaars nieuweling en kreeg daarvoor ook een kampioenentrui.

Maar niet alleen Brouwers en Cortjens waren de hoofdrolspelers. Ook Michael Bervoets deed mee voor de titel. En voor de dagwinst was het vooral Wietse Meeussen die een dikke vinger in de pap had.

“Het was inderdaad spannend”, knikt Ryan Cortjens. “Spannender dan ik vooraf zelf had gedacht. Al wist ik wel dat Bervoets en Brouwers met het oog op de provinciale titel zeker voor heel wat tegenstand konden zorgen. En dat is ook gebleken. Dat ik aan Wietse Meeussen mijn handen vol zou hebben, had ik ook voor de start kunnen voorspellen. Hij is net als ik eerstejaars en volgend weekend op het BK zou het voor de nationale titel best wel eens tussen ons beiden kunnen gaan. Daarom is het voor mij zo belangrijk dat ik hem hier vandaag heb kunnen kloppen.”

 

Al moest hij daarvoor toch wel heel diep gaan. “Ook al was het hier op het eerste zicht een snel parcours, toch mag je het niet onderschatten. Bovendien speelde ook de wind ons heel wat parten. Vandaar dat ik toen ik na de eerste ronde alleen aan de leiding reed, de anderen bewust liet terug komen. Want een hele wedstrijd alleen vooruit rijden, zou wel eens zuur kunnen opbreken. In de finale heb ik dan een paar keer door getrokken en uiteindelijk was alleen Meeussen nog mee. De Limburgse titel was toen al binnen. Maar ik wilde ook heel graag winnen. Toen Wietse dan bij de laatste passage in het zand een foutje maakte, ben ik voluit doorgegaan. Ik kon een kloofje slaan, maar hij kwam toch nog terug. Vanaf toen moest ik opletten dat ik vooral als eerste de laatste bocht uit kon komen. Dat lukte en zo kon ik in een spurt met twee winnen.”