Zutendaal

Datum: 
16 apr 2016
Categorie: 
nieuw
Dln: 
76
Toptien: 
  1. Wouter Vanparijs
  2. Bas VAn Belle
  3. Melvin Lindelauf
  4. Bram Wauters
  5. Joris haex
  6. Gerrik Decoster
  7. Jonas Lammens
  8. Senne Van Aert
  9. Len De pauw
  10. Brent Machiels
verslag: 

De eerste wedstrijd tellend voor ht mabs 4.0 klassement, waarvoor er 76 nieuwelingen aan de start verschenen, is gewonnen door de Belg Wouter Vanparijs uit Tienen-Kumtich. Uiteraard is hij ook meteen de eerste leider in het klassement.Ondanks het toch vrij selectieve parcours bleef de wedstrijd gesloten en draaide het uiteindelijk op een massaspurt uit. Daarin toonde Vanparijs zich veruit de snelste. De  Nederlanders Bas van Belle en Melvin Lindelauf (vorig jaar ook een trouwens klant van deze competitie waarin hij toen beslag legde op de tweede plaats in het eindklassement en daarmee de trui van beste jongeren in zijn trofeeënkast mocht leggen) werden respectievelijk tweede en derde. Bram Wauters (zoon van Marc) viel met zijn vierde plaats nipt naast het podium.

Volgende week zal hij in Eijsden zijn leiderstrui alvast verdedigen. De tegenstanders zullen ook daar zeker weer rekening met hem houden. Het verhaal van deze snelle jongen is een beetje bijzonder. Als  aspirant behaalde hij in totaal 21 overwinningen. Niet min dus en toch zette hij niet de stap naar de nieuwelingen. "Vorig jaar kapte ik inderdaad met wielrennen. Een beetje omdat ik bang was voor die overstap maar uiteraard vooral omdat ik er geen zin meer in had. Ik bleef wel fietsen, maar op een recreatieve manier. Tot vorig jaar tijdens de vakantieperiode in juli en augustus het toch weer een beetje begon te kriebelen. Daarom besloot ik om dit seizoen te herbeginnen."
Een goede keuze want ondanks dat jaartje inactiviteit heeft hij nu al twee overwinningen op zak. Onlangs spurtte hij ook al naar de bloemen en dat deed hij nu weer in Zutendaal. 
De trui van leider in het knelpuntenklassement komt om de schouders van Ruben Debouver. Leider in het jongerenklassement wordt Brent Machiels.