Tot 1 april geen jeugdwedstrijden

De federale regering en de regeringen van de deelstaten beslisten in het Overlegcomité dat het besluit van 28 oktober 2020 verlengd wordt. Tot 1 april 2021 zijn daarom alleen professionele wedstrijden mogelijk, mits toestemming van de bevoegde minister en in overleg met de experten.
Voor de wegcompetitie gaat het om de wedstrijden van de nationale en de internationale UCI-kalender waarin WorldTeams startrecht hebben. Alle andere wedstrijden worden tot 1 april geannuleerd.
Op de start van de competitie voor andere categorieën is het wachten of het Overlegcomité van 26 februari versoepelingen aankondigt.
Op de Limburgse kalender staan op 27 maart wedstrijden voor eliten z/c en beloften, alsook nieuwelingen in Zutendaal. Op 28 maart staat er een elitenwedstrijd in St.-Truiden geprogrammeerd. Die zullen dus helaas niet kunnen doorgaan. 

Ster verplaatst naar oktober

Limburgs belangrijkste rittenkoers voor junioren, de Ster van Zuid-Limburg, zal niet plaatsvinden tijdens het paasweekend (2-5 april). Door de aanhoudende coronapandemie ziet organisator Omer Bovy zich genoodzaakt om de 42ste editie te verplaatsen naar het najaar, meer bepaald naar 1, 2 en 3 oktober. “Allicht trappen we af met een proloog in Borlo op vrijdag. Daags nadien wacht de rit met start en aankomst in Mopertingen. Afsluiten doen we wellicht met de etappe Kerniel-Kerniel op zondag”, verklapt Bovy. In 2020 vond de Ster eveneens in oktober plaats.

Acht maal goud voor clubs

Op het einde van elk seizoen worden clubs met renners die goed hebben gewerkt beloond met een gouden, zilveren of bronzen label. Daarvoor baseert men zich onder meer op hun werking, begeleide trainingen, rekrutering, organiseren van jeugdwedstrijden, de clubstructuur, de maatschappelijke en ethische waarden, meisjeswerking.
Acht Limburgse clubs kregen goud en dus de hoogste onderscheiding. Dat zijn BMX Peer, KZLWC, BMX Vlijtingen, PMC Cycling Zonhoven, Sport en Steun Leopoldsburg, BMX Zolder, Sport en Moedig Genk, MTB Opoeteren.

Resultaat na kalendervergadering

Half januari werd traditiegetrouw de kalendervergadering gehouden. Dit jaar moest die online doorgaan. In totaal staan er momenteel 89 wedstrijden geprogrammeerd, de zogenaamde FUN-wedstrijden niet meegerekend. En daarmee doet men beter dan bij de kalendervergadering van een jaar geleden toen er 83 wedstrijden werden geprogrammeerd waarvan de meeste om de ons ondertussen bekende reden niet zijn doorgegaan. 
De onderverdeling per categorie is als volgt:

Brussel-Zepperen verplaatst

Het gerucht dat Brussel-Zepperen niet tijdens het eerste weekend van maart zou kunnen doorgaan deed al een tijdje de ronde. Nu is het officieel. “De huidige toestand is niet van die aard dat er begin maart al weer kan gekoerst worden”, meent organisator Albert Derwael. “We hebben nog tot nu gewacht om de knoop definitief door te hakken in de hoop dat er versoepelingen zouden komen. Allicht komen die er niet en omdat er toch nogal wat zaken moeten geregeld worden bij een afgelasting, is het best om dat nu te doen. Nu is er nog tijd om iedereen te verwittigen en alle papierwerk te regelen.

Timo Kielich de officieuze kampioen

Omdat één van mijn voornemens voor 2021 was om een half glas eerder als half vol dan half leeg te bekijken, beschouw ik Timo Kielich als de nieuwe Belgisch beloftenkampioen veldrijden. Voor de knaap uit Alken zijn tweede nationale beloftentitel. Alleen zal hij dit keer niet in die driekleur mogen pronken en zal ik hem de volgende maanden tijdens één van mijn fietstochten niet in een Belgische kampioenentrui maar in een gewone merkentrui zien passeren.

Ook in 2021 geen Ronde van Luik

In 2020 werd de Ronde van Luik geschrapt wegens de ons ondertussen overbekende reden. Voorlopig komt er geen 59ste eidtie want  zopas verstuurden de organisatoren een mail naar alle deelnemende ploegen aan de editie 2021 dat ook in juli 2021 de Ronde van Luik niet zal kunnen doorgaan. De reden die nu wordt vermeld is het afhaken van hun belangrijkste sponsor.. Het ziet er dus naar uit dat Nicolas Cleppe de laatste winnaar van deze rittenwedstrijd zal zijn. De laatste Limburgse ritwinnaar was Cédric Raymackers die in 2018 de eerste rit won met start en aankomst in Verviers.

Transfers

Beste bezoeker van deze site. Ook deze winter zullen er (ondanks een speicaal jaar) weer tal van transfers plaatsvinden. Renners die van club veranderen. Sommigen ongetwijfeld met een gegronde reden. Anderen omdat ze mogelijk eens van 'lucht' willen veranderen of mogelijk de truitjes van een andere club mooier vinden. Graag willen we op uw medewerking rekenen. Mocht je zelfs als renner transfereren of mocht je iemand kennen waarvan je 100% zeker bent dat hij of zij van club verandert, dan hadden we dit graag van u geweten. We hebben daarvoor een formuliertje aangemaakt. Het invullen kost u amper tijd. Je kan bij het formulier geraken door in het menu bovenaan op het woordje TRANSFERS te klikken. Of je kan er ook geraken door hiernaast de QR code te scannen. We rekenen op u.
De door jullie ingegeven data zullen we pas na controle online zetten en vind je terug als je op de menuknop TRANSFERS gaat staan met je muis en vervolgens op het onderdeel TRANSFERLIJST klikt.. Je vindt het ook terug door HIER te klikken. Alvast bedankt voor de medewerking. 

Cross van Heusden verhuist naar Hechtel

Traditiegetrouw zou er half oktober gecrost worden in en de rond de bosjes van Heusden-Ubbersel. Maar door de ons ondertussen overbekende reden (Corona) moeten de wedstrijden worden afgelast. Brecht Toelen, wieler- en vooral veldritgek en inrichter van de jaarlijkse crossen in de duinen van Hechtel zocht samen met het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel naar een oplossing. Brecht en zijn team zien het zitten op de wedstrijden van Heusden die op 17 en 18 oktober zouden doorgaan, over te nemen. Op zaterdag 17 oktober kunnen de miniemen en aspiranten er aan de slag.

Pagina's