Arno Brouwers stopt

Belofte Arno Brouwers, broer van veldrijdster Julie, stopt met koersen. "Na 10 ongelofelijk mooie jaren is het nu tijd om een heel groot af te sluiten", aldus Arno. "Met pijn in het hart neem ik afscheid van een onvergetelijke, missdchien wel mooiste periode in mijn leven. Maar ik kijk uit naar een nieuw begin. Ik wil alle personen die deze tijd zo mooi gemaakt hebben dan ook allemaal bedanken. Mijn ouders, familie, vrienden, ploegmakkers, ploegleiders en nog zo veel meer. Ik ben enorm dankbaar voor de oprechte vriendschappen die ik doorheen de jaren heb opgebouwd.

Hannes verslaat twee Limburgers

Victor Hannes heeft de laatste wedstrijd tellend voor de Beker van België voor juniores gewonnen. Voor deze topper uit het team Acrog-Tormans en wonend in Mol was het zijn derde overwinning, maar niet zomaar drie zeges. Hij won ook Luik-Bastenaken-Luik en de Vlaams-Brabant Classic in Zemst en werd vorig weekend derde in die andere Bekerwedstrijd in Jemeppe, gewonnen door Jarno Widar. Deze Widar werd nu in een sprint met drie geklopt door Hannes en moest dus met plaats twee vrede nemen.

Trixxo Ster wordt UCI-wedstrijd

Een klein jaartje geleden liet Omer Bovy, vader van de Ster van Zuid-Limburg, zijn kind los om onder leiding van een nieuw team verder te groeien. De Ster werd onder meer omgedoopt tot Trixxo Ster van Zuid-Limburg. De eerste editie onder die vlag is ondertussen al gepasseerd en werd zeker een succes. Maar men wil van de Ster een echte topwedstrijd maken op internationaal niveau. En daar is men in gelukt. Op de zopas verschenen UCI kalender voor juniores prijkt nu ook de Trixxo Ster van Zuid-Limburg die in 2023 zal doorgaan van 7 tot 10 april.

Voor mij liefst geen Spaans ziekenhuis

Een ziekenhuis is blijkbaar niet overal een ziekenhuis. Laat me hopen dat ik nooit in een Spaans ziekenhuis terecht kom, nadat ik hoorde wat belofte Bob Poelmans uit Koersel is overkomen.
We berichtten enkele dagen geleden na zijn vrij zware val in een Spaanse rittenwedstrijd dat het blijkbaar allemaal nog mee viel. In een Spaanse ziekenhuis constateerde men geen breuken, geen hersenschudding. Enkel wat schaafwonden.
Ja wadde. Bij thuiskomt trok Bob naar Herentals waar dokter Claes een sleutelbeen- en elleboogbreuk vaststelde. Bob is ondertussen al geopereerd.

Op naar de dertig

Slechts 35 deelnemers in Sint-Laureins waar van in het begin (door de talrijke premies) stevig gekoerst werd. Een rist aanvallen maar nooit echt een ontsnapping van betekenis. Het was wachten tot 30km van het einde toen Rutger naar voren trok en samen met Jonas Goeman, Jack Crook en Kevin Van Impe wegreed. In de laatste ronde versnelde Van Impe en na enige aarzeling dichtte Rutger alleen het gat. Een lange spannende sprint werd in zijn voordeel beslecht. Rutger behaalt daarmee zijn 29ste zege en evenaart nog net  zijn record van 2019 met toen 30 overwinningen.

Poelmans valt in Vuelta voor U23

De Vuelta Hispania is voor Bob Poelmans vroegtijdig geëindigd. Dinsdag kwam hij na 45min wedstrijd zwaar ten val en was hij even groggy. Verder koersen was geen optie. Het resultaat van de onderzoeken in het ziekenhuis was gelukkig geruststellend: geen breuken en ook geen hersenschudding. Enkel schaafwonden en pijn over het hele lichaam. Hiermee komt dan ook een einde aan seizoen 2022. Voor de belofte uit Koersel een jaar met ups en downs maar ook een jaar met een aantal zeer mooie en veelbelovende resultaten.

Allé Remco! Bravo Remco!

Allé Remco! Dat is waar we ons als wielertoeristen de komende jaren aan mogen verwachten. Ik was 14 toen ik als piepjong coureurke over de (toen nog) vrij veilige straten fietste en dan steevast nageroepen werd met ‘allé Merckx’. Niet omdat ik het postuur en de uitstraling van Merckx had. Wel omdat Eddy toen de absolute heerser in de wielrennerij was en dat jaren later, zelfs toen hij gestopt was, nog zou blijven.

Joris Haex spreekt over stoppen

“Nog twee weken koersen en dan hang ik de fiets aan de haak”, verraste de 22-jarige Joris Haex na de wedstrijd voor profs in Tienen waarin hij het einde niet haalde. “In de toekomst ga ik waarschijnlijk met de kameraden nog wat fietsen en hier en daar een toeristenkoers rijden. Het feit dat ik niet meer bij mijn huidige team Acrog-Tormans kan blijven heeft zeker meegespeeld in deze beslissing. Tijd nu voor een andere leven waarin ik werken en fietsen probeer te combineren.”

Pagina's