Poelmans in Radjugendtour

Bob Poelmans startte woensdag met het team cycling Vlaanderen in de befaamde en lastige Radjugentour in Oostenrijk. Deze rittenwedstrijd startte met een proloog. Onze Vlaamse jongens deden het daarin uitstekend en eindigde met drie in de top tien. Alec Segaert werd 4de, Jelle Harteel 6de en Bob Poelmans werd 8ste. De winst ging naar de Oostenrijker Alexander Hajek.
Pittig detail: Bob Poelmans zag op zijn computertje dat hij die proloog aan een ‘gezapig’ gemiddelde van 47,6 km/u aflegde. Fameus voor nieuwelingen.

Alenteyns wint in Geetbets

 

Jorit Alenteyns heeft in Geetbets zijn eerste seizoenszege behaald. Hij was er de beste van 55 deelnemers. Eerste maakte hij samen met ondermeer Jonas Gijbels deel uit van een kopgroep van vijf. Ze pakten tot 45” maar plots raakte de verstandhouding zoek en kwam het peloton terug.
Later zorgden Jorre Debaele en Mats Omloop voor de beslissende vlucht van zeven. Zij spurtten voor de zege. Jorit Alenteyns uit Paal haalde het.

Zege nummer zestien voor Wouters

Drie dagen na het Belgische kampioenschap stond Rutger Wouters aan de start van een wedstrijd in Jauche. In de tweede ronde reed hij weg met ploegmaats Sven en Jeroen Noels, maar na 1 uur wedstrijd werden ze terug gegrepen.
Iets na halfwedstrijd reed hij opnieuw weg met een groep van 11 renners, die een voorsprong verzamelden van 3 minuten. Op 6 km van de streep viel Rutger opnieuw aan, samen met Genkenaar Kristof Houben. Hun voorsprong aan de finish bedroeg een 40-tal seconden. In de spurt was Rutger de snelste en pakte zo zijn 16de overwinning van het seizoen.

Fretin breekt sleutelbeen

Pech blijft Milan Fretin blijkbaar achtervolgen. Zaterdag kwam hij op het WK op de piste in Frankfurt in de slotfase van de puntenkoers ten val. Milan kon een renner die voor hem tegen het ovaal smakte niet meer ontwijken en brak daarbij zijn sleutelbeen. Nadat zijn eerste seizoenshelft al in rook was opgegaan door rug- en knieproblemen en onlangs nog een hersenschudding na een val, leek hij weer op dreef. Dat bewezen zijn jongste uitslagen. Na een schitterend EK op de weg waar hij als beste Belg finishte trok de Genkenaar met veel vertrouwen naar het EK.

Jordi Meeus net naast het podium

Met Florian Vermeersch steekt weer een topveldrijder zijn neus aan het venster op de weg. Als nieuweling werd hij in 2015 en Erpe-Mere kampioen van België in het veld. Vorig jaar besliste hij na een goede prestatie in de Ronde van Vlaams-Brabant, waarin hij beslag legde op de 4de plaats in het eindklassement, om eens alles op de weg te zetten. Als lid van het Lotto-Soudal U23 team kreeg hij daartoe de kans. En die heeft hij met beide handen gegrepen. In Habay-la-Neuve werd hij nationaal kampioen bij de beloften.

Laatste zege in kampioenentrui?

Tenzij Rutger Wouters zaterdag zijn nationale titel verlengt, heeft hij op 15 augustus zijn laatste overwinning behaald in de nationale driekleur. Hij kwam aan de start in het Waalse Perbais. Halfwedstrijd ging hij samen met nog zes companen in de achtervolging op twee leiders die op dat moment anderhalve minuut voorsprong bij elkaar hadden gesprokkeld.  Op 30km van het einde reed Rutger samen met Glenn Debruyne in één ruk naar de leiders en ging meteen door. Tuur Deprez kon zijn wagentje aankoppelen. Maar meer dan volgen was voor hem niet aan de orde.

Hermans grijpt macht in Utah

Ben Hermans heeft in de Ronde van Utah de tweede etappe gewonnen. Een bijzonder lastige wedstrijd met daarin een loodzware klim. Naast ritwinst neemt hij ook de leiding in het klassment over. Dat Ben een toffe kerel is weten we al jaren. En dat bleek nog eens toen hij zijn overwinning opdroeg aan de overleden Bjorg Lambrecht.

Pagina's