Aless De Bock naar Balen

In het verleden is zo vaak gebleken dat wat goed is ook snel komt. Dat zal bij Aless De Bock uit Hechtel niet anders zijn. De kans dat hij de stap van nieuweling naar junior zonder veel problemen zal maken is reëel. Samen met Sente Sentjens en Jarne Widar zal hij wellicht op nationaal en wie weet internationaal vlak de Limburgse vlag hoog houden. Dat zijn toch de verwachtingen.

Aless De Bock werd het afgelopen seizoen als nieuweling eindwinnaar van de Vredeskoers en werd daarnaast provinciaal kampioen tijdrijden, de klimkoers in Couvin en de testtijdrit in Waregem. Dat is de voornaamste greep uit zijn acht overwinningen. Daarmee legde hij mee de basis voor de tweede plaats in het ploegenklassement van de Beker van België van zijn team Isorex. En ondanks dat zal de club die 60 jaar bestaat en 93 leden telt, waaronder een 40-tal juniores en een 30-tal nieuwelingen niet aan de wedstrijden voor de Beker van België 2023 voor deze twee categorieën, mogen deelnemen. Ongelooflijk maar waar! Reden? Op d-day 31 oktober 2022 telde de club 1 miniem te weinig.

Op het programma van Aless De Bock gaat dat geen invloed hebben aangezien hij is overgestapt naar het team Acrog-Tormans (Balen BC). “Isorex, die ik extreem dankbaar ben, rolt het meest interessante internationaal getinte programma voor nieuwelingen uit maar dat is beduidend minder het geval bij de junioren, vandaar dat de overredingskracht van onder meer Jasper Schoofs, Sente Sentjens en Liam Van Bylen mij naar Acrog-Tormans deden overstappen. Dat dit team onderdeel is van de piramide van Soudal-Alpha Vinyl is ook mooi meegenomen,” geeft Aless als begrijpelijk verklaring daarvoor.