augustus 2016

Arno Brouwers

De West-Vlaamse Cycling Tour is de enige driedaags voor nieuwelingen in ons land en die werd het afgelopen weekend betwist en gewonnen door Limburgs nieuwelingenkampioen Arno Brouwers. Ondanks een val in de eerste rit, wist hij de dag nadien toch het geel te veroveren en te behouden.
Voor Brouwers was het na winst in Tessenderlo, Kluisbergen en het PK in Vliermaal zijn vierde seizoenszege. “En meteen ook de mooiste lacht hij. Eentje die ik te danken heb aan een voortreffelijk ploeg.”
Het zag er na de eerste rit anders niet zo rooskleurig uit voor Brouwer.

Jasper Philipsen

Volgend seizoen wordt wonderboy Jasper Philipsen uit Ham belofte. Het was te verwachten dat de voornaamste belofteploegen staan aan te schuiven om dit supertalent in hun rangen te sluiten. Voorlopig ziet het er naar uit dat Jasper voor het opleidingsteam van BMC zal kiezen.
“Onlangs zocht ploegleider Klaas Lodewijck contact met mij en we kwamen tot een constructief gesprek. Maar mijn overstap naar daar is zeker nog niet definitief”, benadrukt Jasper. “Er is nog niets getekend en bovendien liggen nog andere pistes open.”

Joachim Vanreyten

Was men bij Lotto wel blij met de winst van Joachim Vanreyten op het BK voor beloften in Stabroek? Te meer hij de rest van het seizoen vooral in een Crelan-Vastgoed-truitje zal rijden. “Natuurlijk wel”, reageert ploegleider Kurt Van de Wouwer kordaat. “Vooraf hadden we hem niet meteen als de grote favoriet naar voor geschoven. Maar met Joachim weet je nooit. Hij wisselt mindere met super dagen af. Dat is bij hem al altijd zo geweest. Maar als hij super is, dan is hij ook wel onvoorstelbaar sterk.

Pagina's