april 2021

Nog steeds niet koersen

De naar competitie snakkende wielerjeugd moet nog even op haar honger blijven zitten. Had men gehoopt begin mei opnieuw te kunnen koersen, dan wordt het nog minstens wachten tot 16 mei. Tot dan worden alle jeugd- en amateurwedstrijden on hold gezet.Ongetwijfeld een kleine ramp voor de koersende jongeren. We vroegen aan Dries Hollanders en Rutger Wouters, allebei begaan met het jeugdwielrennen en trainer van heel wat jonge rennertjes, hoe erg het is.

Geen Ronde van Haspengouw

De Truiense wielerclub Paxxglobalcycling organiseert sinds enkele jaren met de Ronde van Haspengouw een rittenwedstrijd voor masters. Vorig jaar kon die omwille van corona niet doorgaan. Voor dit seizoen staat die gepland van 14 tot 16 mei. Maar helaas moet ook nu voorzitter Tony Stippelmans slechts nieuws brengen.
“Gezien de minieme versoepelingen van de regering, en het totaal ontbreken van enig concreet uitzicht voor de opstart van de wielercompetitie, zijn wij als bestuur noodgedwongen verplicht om de Ronde van Haspengouw te annuleren. Jammer want we hadden al 178 renners ingeschreven, waarvan 104 buitenlanders (vanuit Nederland, Duitsland, Luxemburg, Ierland, Engeland en Bulgarije). Noch vanuit de overheid, noch vanuit de wielerbond kan er enige duidelijkheid worden gegeven of half mei koersen weer kan. Met vage beloften is het voor ons onmogelijk om een deftige en veilige organisatie op poten te zetten. We vinden dit ontzettend jammer. We overwegen evenwel om de Ronde van Haspengouw te verschuiven naar een latere datum in de herfst, eventueel naar het weekend van 16 en 17 oktober.

Ronde van Luik is gered

Vorig jaar ging de Ronde van Luik, die voor het eerst in 1962 werd georganiseerd, niet door en dat zal dit jaar ook niet zo zijn. Corona, weet je wel? Enkele maanden geleden kondigde de organiserende club UC Seraing aan dat ze de handdoek voorgoed gooien. Budgettaire problemen maar vooral gebrek aan mankracht deed hen daartoe besluiten.

Jef Leten overleden

Donderdag 8 april is Jef Leten uit Beverlo op 85-jarige leeftijd overleden. Jef was jaren de voorzitter van de Limburgse commissie recreanten. Toen hij de door de wielerbond opgelegde leeftijdsgrens bereikte werd hij opgevolgd door de huidige voorzitter Luc Gerards. Maar Jef bleef actief en hielp daar waar het kon. Jaren heeft hij zich ontfermd over de cyclo-days waarbij mensen van de wielerbond naar de scholen trokken om daar de jeugd lessen fietsbehendigheid te geven. De jongste jaren ging het wat minder met de gezondheid van Jef. Via deze weg willen wij zijn vrouw Alida, Jefs naaste familie en zijn vele vrienden heel veel sterkte toe wensen.