mei 2021

Dan toch geen Ardense Pijl

Zoals Remco Evenepoel uitkijkt naar zijn eerste wedstrijd aanstaande zaterdag, zo ook deden tal van beloftevolle jongeren dat voor de voor velen eerste wedstrijd van het seizoen, namelijk de Ardense Pijl die zondag zou plaatsvinden met start en aankomst in Stavelot. Helaas kregen de organisatoren woensdagnamiddag van de wielerbond een njet.

Koersen in Hasselt geskipt

Traditiegetrouw organiseert Het Vliegend Wiel Rapertingen elk jaar twee jeugdwedstrijden: eentje voor juniores en eentje voor eliten z/c en beloften. Vorig jaar konden die om de gekende reden niet doorgaan. Voor dit jaar staan de wedstrijden op 25 juli en 2 augustus op de kalender ingepland. “Maar ook nu zullen we deze koersen moeten afgelasten”, aldus Karel Froidmont van de organiserende club. Neen, niet omwille van corona want laten we hopen dat er tegen die tijd toch weer mag gekoerst worden. Maar nu kunnen onze wedstrijden niet doorgaan omdat we geen parcours hebben.

Motivatieposter van Sport en Moedig

Renners, bestuursleden, trainers, begeleiders en verzorgers van wielerclub Sport en Moedig Genk zijn te bewonderen op een grote poster. Door de coronamaatregelen zijn er al maanden geen wielerwedstrijden. "En ook de trainingsschema's moeten we continu bijsturen", zegt voorzitter Benny Schurgers van Sport en Moedig Genk. Om renners, club en supporters een hart onder de riem te steken, heeft hoofdsponsor Mecona uit Oudsbergen een poster laten drukken. Op de poster staan alle renners en bestuursleden met naam en functie.