oktober 2021

Fretin en Bonneu prof bij Vlaanderen

Met Milan Fretin uit Genk en Kamiel Bonneu uit Hamont tekenden zopas twee Limburgse beloftevolle renners een profcontract bij Sport-Vlaanderen Baloise.
De 20-jarige Fretin reed bij het beloftenteam van Lotto-Soudal U23 een zeer sterk en regelmatig seizoen. Ondanks heel wat tegenslagen fietste hij tal van dichte ereplaatsen in grote wedstrijden bij elkaar zoals tweede plaatsen in de Omloop het Nieuwsblad en in de memorial Bjorg Lambrecht. Als ook overwinningen in Oudenburg en een rit in de Ronde van Oost-Vlaanderen.

Niels Driesen fier op die titel

Wielrennen zit Niels Driesen, als zoon van Tony, destijds een zeer sterk jeugdrenner die enkel door een zware val een droom als prof door de vingers zal glippen, in de genen. En dat heeft deze talentvolle knaap uit Nieuwerkerken het afgelopen seizoen laten zien met onder meer die prachtige nationale titel. Ook voor hem gold nadien de regel dat winnen in de driekleur geen sinecure is. Het lukte hem enkel nog in Orroir. Maar met in totaal maar liefst 15 top-5 plaatsen heeft hij zeker bewezen uit sterk koershout te zijn gesneden.

Thonnon nieuwe STER der juniores

Senne Thonnon (19) uit Mal bleek het afgelopen seizoen de meest regelmatige junior, met Sterwinnaar Jonathan Vervenne (19) uit Riemst als heel goede tweede en Senne Hulsmans (19) uit Lommel als meest succesvolle junior. Thonnon: “Ik ben vooral fier op mijn prestaties in de grotere wedstrijden zoals in Romsée, Jemeppe en de Ster. Het meest tevreden kijk ik terug op de afgelopen Ster waarin ik de proloog won en daarna in mijn eigen streek met geel mocht rondrijden”, stelt hij. “Het was voor mij een zeer goed seizoen. Ik kan dan ook met vertrouwen mijn overstap naar de beloften maken.

Sentjens nieuwe STER der nieuwelingen

Sente Sentjens was veruit de meest succesvolle Limburgse nieuweling. Hij totaliseerde elf overwinning waaronder een paar pareltjes. “De mooiste vind ik de kasseienkoers Trophée Madiot in Frankrijk. Een wedstrijd met een sterk internationaal deelnemersveld. Bovendien heb ik daar mezelf verbaasd. Ik wist niet dat ik op zo’n parcours zo lang alleen vooruit kon rijden”, aldus de 17-jarige Peltenaar die net als Wouters ook graag Belgisch kampioen was geworden en een klimkoers wilde winnen. Twee doelen die hij niet bereikte. Maar al de rest wel.

De nieuwelingenkampioenen

Nio Vandevorst: De Zelemnaar kroonde zich dit jaar tot nationaal nieuwelingenkampioen bij de eerstejaars. Na het behalen van dit titel lukte Nio er niet meer in nog een wedstrijd te winnen. “Dat klopt, maar ik heb wel tal van ereplaatsen behaald. Winnen in die mooie trui, waar ik bijzonder fier op ben, is niet gemakkelijk. Ze houden je constant in het vizier. Bovendien is het moeilijk om je als eerstejaars tussen de tweedejaars te manifesteren.

Topmeisje Anna Vanderaerden

Bij de dames heeft nieuweling Anna Vanderaerden, dochter van ex-prof Gert, het afgelopen seizoen hoge ogen gegooid. In totaal behaalde de Lummense acht individuele overwinningen en een kampioenstitel in het ploegentijdrijden. “Voor het seizoen gehoopt op een paar overwinningen maar dat het er zo veel zijn geworden overtreft ook mijn verwachtingen. De mooiste uit de reeks vodn in toch wel die in Stekene”, stelt ze. “Vooral omdat daar nogal wat meisjes-juniores aan de start stonden die de week nadien het WK zouden rijden waardoor het niveau heel hoog was. Daar winnen deed me heel veel deugd.

Sentjens sluit in schoonheid af

Sente Sentjens heeft zijn nieuwelingenperiode in schoonheid afgesloten door de laatste topcompetitiewedstrijd van het seizoen te winnen. In de Affligem Classic was hij de beste van een lot van 110 deelnemers. Hij legde de 80km (wat veel is voor nieuwelingen) af aan een gemiddelde snelheid van 41 km/u. In een spurt met vier haalde hij het van Lars Vanden Heede, Limburgs kampioen Jarno Widar en Gibbe Staes.

Pagina's