Baers toont wat hij in zijn mars heeft

De tweede wedstrijd tellend voor de X2O-trofee voor beloften in Kortrijk is gewonnen door Arne Baers. Al in de tweede ronde nam hij het commando in handen, bleef de ganse wedstrijd alleen vooraan om uiteindelijk met een halve minuut voorsprong te winnen.
De eerste wedstrijd van dit X2O-klassement, betwist op de Koppenberg, werd gewonnen door het Nederlandse beloftenkind David Haverdings. Ook in Kortrijk schoot hij pijlsnel uit de startblokken. Baers volgde aandachtig de bewegingen van de Nederlander. “Ik wist dat hij graag die tussenspurt wilde winnen waardoor hij extra bonusseconden zou kunnen pakken en dus snel van start zou gaan. Zelf koos ik er voor om niet te snel van stapel te lopen want met die strakke wind zou het niet makkelijk zijn om op dat parcours lang in je eentje te rijden. In de tweede ronde kwam ik dan toch aan de leiding. Ik voelde me goed, testte even de tegenstand en kon een kloofje slaan op Haverding. Achteraf hoorde ik dat hij door een lekke band achteruit was geslagen. Al vermoed ik niet dat hij al lek stond toen ik wegreed. Dus ik heb zeker geen cadeautje gekregen”, lacht Arne.
In het klassement van de X2O staat Baers na deze overwinning op plaats vier. “Ik startte niet op de Koppenberg waardoor ik meteen al op vijf minuten stond geklasseerd. Nochtans had ik daar graag gereden want het is zeker een wedstrijd die me ligt. Ik won er trouwens al eens als junior. Maar omdat die cross slechts een paar dagen voor het EK kwam, koos ik om op de Koppenberg niet te rijden. Achteraf misschien niet meteen de beste keuze aangezien ik op het EK niet mijn beste dag had en uiteindelijk pas 13de werd.”
Wellicht heeft dat tegenvallend resultaat op het EK in Pontchâteau er ook voor gezorgd dat Baers niet geselecteerd werd voor de wereldbekers in Troyes en Dublin. “Dat is best mogelijk”, meent ook Arne. “Ik was daar bijna de laatste Belg en dan begrijp ik dat de coach voor andere jongens kiest. Het is aan mij om te tonen dat ik in de toekomst wel weer een selectie waard ben.”
Met deze overwinning in Kortrijk is hij alvast goed bezig.

Lees in HBvL