Benelux Tour komt naar Limburg

Mark Cavendish

De koers komt weer naar Limburg. Op zaterdag 26 augustus 2023 speelt Beringen gastheer voor de voorlaatste etappe in de Benelux Tour, Peer wordt dan de aankomstplaats.
Peer zou ook vorig jaar een aankomstplaats gekregen hebben. Maar toen kon de Benelux Tour niet doorgaan. Het is dan ook logisch dat ze nu weer werden aangesproken. Indien de gemeenteraad haar goedkeuring geeft (wat ondertussen is gebeurd) zal er wellicht op zaterdag 26 augutus in Peer voor de zege worden gespurt na een rit die allicht start in Beringen.
De virtuele ronde is vlak, ideaal dus voor de sprintersploegen. Voor het geval Mark Cavendish er bij is: hij weet hoe hij zich voelt om te winnen in Peer. De Brit won in 2008 tijdens de Nacht van Peer op de wielerbaan in Peer . Eerder vertoonde snelle mannen als Freddy Maertens, Eric Vanderaerden, Wilfried Nelissen, Robby McEwen, Gert Steegmans en Alessandro Pettachi zich al in Peer
Zeker is het nog niet maar de kans dat de slotetappe op zondag 27 augustus van Riemst naar Bilzen rijdt, is reëel.
Je leest er meer info over via de volgende LINK van Het Belang van Limburg.
In het verleden was Peer de gaststad van 42 edities van een na-Tourcriterium en 30 jaar geleden vond in Peer het Belgisch kampioenschap op de weg plaats met Johan Museeuw als winnaar.