BK voor elite3 en masters in Kerniel en het PK in Zwartberg

Alle PK’s op dezelfde plaats. Inrichting via steden of gemeenten. Van het PK een wielerfeest maken. Dat was de droom van provinciaal voorzitter Alex Onclin, tevens voorzitter van De Spurters Kerniel. Met uitzondering van Kerniel bleven kandidaturen uit. Kerniel organiseert daarom alle PK’s tijdens het weekend van 22 en 23 juli organiseren. Dat van de elite3 en masters valt nu weg omdat ze plots het BK voor de categorie in de schoot geworpen kregen.

Dat BK zal niet op 22 maar een dag eerder en dus op 21 juli (nationale feestdag) plaatsvinden. “Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er in Borgloon een BK wordt georganiseerd”, aldus de fiere burgemeester Jo Feytons. “Er deed zich plots die opportuniteit voor en we hebben samen met wielerclub De Spurters Kerniel die kans gegrepen. Dankzij hen is Borgloon uitgegroeid tot een wielermekka waar al meermaals voor de provinciale titels werd gestreden en dat zal op 22 en 23 juli weer zo zijn met provinciale kampioenschappen voor nieuwelingen, juniores, eliten2 en beloften. Op Pinkstermaandag is er ook nog de Ronde van Limburg die Borgloon maar liefst vier keer aandoet. En tijdens de kerstperiode zijn er ook de jaarlijkse veldritten.”

Door de komst van het BK valt de geplande provinciale titelstrijd voor elite3 en masters in Kerniel uiteraard weg. De provinciale afdeling moest daarom op zoek naar een andere inrichter voor dat kampioenschap. Die vonden ze snel. Sport en Moedig Genk zal dit voor haar rekening nemen. “Zoals Kerniel een wielerweekend heeft, zo hebben wij er ook eentje een week eerder. Op het industrieterrein van Zwartberg organiseren we op 15 en 16 juli wedstrijden voor alle categorieën”, aldus clubvoorzitter Benny Schurgers. “Voor elite3 en  masters was er nog geen wedstrijd voorzien. Maar die nemen we er op 15 juli met plezier bij. Deze wedstrijd geldt dan als provinciaal kampioenschap voor die categorie.”