Aalst (BvBelgië)

Datum: 
3 apr 2016
Categorie: 
jun
Dln: 
173
Toptien: 
  1. Tom Vandermosten
  2. Aaron Van Pucke
  3. Viktor Verschaeve
  4. Stijn Demolder
  5. Stan Van Tricht
  6. Laurens Huys
  7. Gijs Meijer
  8. Dave Verbeken
  9. Feddrik Lauwens
  10. Sander De Pestel
verslag: 

De eerste wedstrijd tellend voor de Beker van België is gewonnen door Tom Vandermosten. In de finale kon hij nog net uit de greep van een eerste pelotonnetje blijven. De AVIA-renner uit Bertem zet hiermee zijn naam op een al rijk gevulde erelijst van de Trofee van Haspengouw met tal van grote namen.
“Mijn eerste seizoenszege “, aldus de winnaar die vorig jaar drie overwinningen behaalde en deel uit maakt van het prestigieuze AVIA-team waar al zoveel jonge renner groot geworden zijn, ondermeer Tim Wellens wiens ouderlijk huis op amper 200 meter van de finish gelegen is. “De drie zeges van vorig jaar waen maar kleintjes”, aldus de bescheiden Vandermosten. “Deze is natuurlijk heel wat anders. In een koers van de Beker van België staan immers de beste renners van het land aan de start.”
Het mooie weer, maar ook het minder lastige parcours dan voorheen, zorgden ervoor dat de groep heel lang gesloten bleef. Even leek een groep van 21 renners het verschil te kunnen maken. Vooral omdat daarin heel wat sterke kleppers zaten, waaronder topfavoriet en recent nog Sterwinnaar Jasper Philipsen. Ook de Limburgers Stef Claes en Jens Reynders waren mee. Doch raar, maar waar… het waren de ploegmaats van Philipsen die het gat dichtten en zo voor een algemene hergroepering zorgden. “Als de ploegleider zegt dat we het gat moeten dichtrijden doen we dat”, hoorden we na de aankomt Michiel Hillen tegen een supporter zeggen. Dus ook wanneer hun kopman mee is blijkbaar.
Winnaar Vandermosten, die niet in die groep van 21 zat, bevestigde dat Balen BC wel degelijk de kloof dicht reed. Het feit dat in een Bekerwedstrijd het ploegenklassement heel belangrijk is, kan daarvoor een excuus zijn vermits Philipsen maar als enige renner van Balen vertegenwoordigd was in die grote kopgroep.
Eens de leiders weer gegrepen, ontbonden Sinschek, Van Poecke, Huys, Van Tricht en Vandermosten hun duivels. “Wat verder kwamen nog twaalf renners aansluiten en op 10km van de meet nog een groepje. Toen ben ik mijn kans gegaan en kon standhouden tot op de streep”, aldus de winnaar.