Aalst (topcomp.)

Datum: 
3 apr 2016
Categorie: 
nieuw
Dln: 
165
Toptien: 
  1. Thibaut Ponsaerts
  2. Davide Bomboi
  3. Ben Baele
  4. Daan Grosemans
  5. Lars Lievens
  6. Aaron Stockx
  7. Tuur Dens
  8. Jarne Van de Paar
  9. Lennert Cappan
  10. Yoni Ualgasi
verslag: 

De eerste wegwedstrijd van de topcompetitie voor nieuwelingen is gewonnen door Thibaut Ponsaerts. Hij haalde het in een massaspurt voor Antwerps kampioen Davide Bomboi. Beste Limburg werd Arno Brouwers met een 17de plaats.
“Meld maar dat Davide Bomboi een halve Limburger is”, roept zijn fiere opa die trouwens de nonkel is van Tom Boomen, ons toe. Inderdaad vader Mario Bomboi woonde toen hij nog renner was in Koersel. In elke geval heeft Davide Bomboi de helft van zijn twee tot nu toe behaalde overwinning op Limburgs grondgebied behaald, namelijk vorig jaar in Schulen. Zondag in Aalst was hij er weer heel dicht bij. Alhoewel, op de streep was het verschil met Thibaut Ponsaert toch zeker een lengte. Een mooi winnaar want hij is zonder discussie de huidige vaandeldrager van deze nieuwelingenlichting. Thibaut is de zoon van Rudy die als jeugdrenners een immens lijst aan overwinningen bij elkaar fietste en in een ver verleden als junior Leuven-Zepperen (1983) won. Prof werd Rudy nooit. Ook voor zoon Thibaut is die weg nog lang en hard. Maar hij is alvast heel goed bezig. Deze overwinning in Aalst was al zijn zevende van het seizoen en zijn derde op rij want vorig weekend won hij zowel Gent-Wevelgem voor nieuwelingen als een wedstrijd in Attenrode. 
In Aalst reed hij een verstandige en attente wedstrijd. Toen Forey, Van Mulders en Vanden Heede driekwart minuut pakten, bleef hij rustig op de voorste posten van het peloton afwachten tot de drie weer werden gegrepen. Ook toen nationaal kampioen Lennert Cappan een gaatje sloeg panikeerde hij niet. In de slotkilometers waagde Sven Van Campenhout nog een alles of niets poging. Maar ook hij moest zwichten voor de overmacht. Het werd dus een massaspurt vlot gewonnen door Ponsaerts. Quinten Vandermeeren mocht mee op het podium als winnaar van het bergklassement.