Bram Wauters

"Deze zege smaakt naar nog"

Als je de zoon van Marc Wauters bent en je gaat koersen, word je automatisch door het grote publiek met een andere bril bekeken. Bram Wauters probeert zich daar niet te veel van aan te trekken en zoveel mogelijk zijn eigen ding te doen. Zonder al te veel druk. En dat verandert ook niet na zijn zege van zaterdag in Harzé.

 

Bram probeert zoveel mogelijk zijn eigen ding te doen. Al slaat hij natuurlijk de wijze raad van papa Marc niet helemaal in de wind. Het motto van Marc is zonneklaar: “Als nieuweling moet het nog speels blijven. Zoveel mogelijk genieten en doen wat je graag doet”, probeert Marc niet alleen zijn zoon maar ook de renners van zijn wielerschool op het hart te drukken. “Ik bekijk het allemaal een beetje van dag tot dag”, aldus Bram. “Heb ik zin om te trainen, dan ga ik er voluit tegenaan. Is de goesting er niet, dan durf ik wel eens passen. Trainen met schema’s of op hartslagmeter is voorlopig nog niet aan mij besteed. Ik probeer momenteel zoveel mogelijk ervaring op te doen en vooral wil ik veel plezier maken met mijn ploegmaats en ploegleider. We vormen bij Sport en Steun een hechte groep en daar kan ik bijzonder van genieten.” 

 

Een renner die zich goed in zijn vel voelt staat ook qua prestaties meestal een stapje voor. De overwinning van Bram in Harzé toont dat nog eens aan. “Winnen doet ontzettend veel plezier en smaakt naar nog. Dat zal ik niet ontkennen. Voor mezelf was het niet zo’n grote verrassing want ik voelde al lang dat dit erin zat. Vorig jaar als eerstejaars nieuweling was ik er al een paar keer dicht bij. Dit seizoen waren de uitslagen nog niet echt top, maar het gevoel tijdens de koersen was wel altijd goed. Ik kon steeds mee de wedstrijd helpen kleuren. Alleen leverde die aanvallende ingesteldheid tijdens de wedstrijd nog niet de gewenste resultaten op omdat ik nooit vooruit kon blijven. Zaterdag in Harzé lukte het wel. Men zegt vaak dat eens je gewonnen hebt, andere zeges snel volgen. Awel… laat ze maar komen, want dit geeft toch wel een zalig gevoel. 

Met die zege heeft Bram duidelijk gemaakt dat een plaatsje in de provinciale selectie voor de wedstrijd in Aalst eigenlijk wel terecht zou geweest zijn. 

“Ik was inderdaad ontgoocheld dat ik in Aalst niet mocht starten. Maar dat dit een extra stimulans was om te winnen, is overdreven. Ik probeer elke koers er het beste van te maken. En dat was in Harzé niet anders dan anders.” 

Bram zou nu wat graag op dit elan willen doorgaan. “Mijn volgende objectief is het provinciaal kampioenschap tijdrijden van aanstaande zaterdag in Leopoldsburg. En ook naar de wedstrijd van Zutendaal van de week nadien, waar ik vorig jaar tweede werd, kijk ik uit. 

 

Share