Brustem

Datum: 
1 mrt 2020
Categorie: 
nieuw
Dln: 
45
Toptien: 
  1. Sentjens Sente
  2. Rokven Noel
  3. Swennen Tijl
  4. Lindelauf Ian
  5. Quadvlieg Quinn
  6. Brouwers Victor
  7. De Ceuster Milan
  8. Ceccato Maxime
  9. Koninckx Bram
  10. Bosmans Robbe
verslag: 

Daar is Sente Sentjens. In zijn eerste wedstrijd als nieuweling schiet hij al meteen pal in de roos. Als aspirant in zijn (vaak) zwarte neutrale trui stak hij al boven de tegenstanders uit. Maar eens nieuwelingen is het wat anders en wordt winnen een stuk moeilijker. Behalve voor echte klasbakken, want… wat goed is komt snel. En goed blijkt deze jonge Sentjens, zoon van Roy en van gewezen nationale kampioene Inn Stevens (de partner van Jelle Vanendert) te zijn. Precies 17 jaar nadat papa Roy als prof Kuurne-Brussel-Kuurne won, was Sente veruit de beste in Brustem. 
We hebben Roy gekend als jeugdrenner. Ook hij domineerde toen bijna alle wedstrijden waaraan hij deelnam. Hij werd in zijn eerste nieuwelingenseizoen meteen nationaal zegekoning met 18 overwinningen met toen ook meteen winst tijdens het openingsweekend in St.-Séverin en nadien ondermeer ook nog winnaar van het Limburgs kampioenschap (voor Gert Steegmans), dubbele winst en eindwinst in de Ster van Zuid-Limburg (toen nog een tweedaagse voor nieuwelingen). In zijn tweede nieuwelingenseizoen won Roy zelfs 27 keer, andermaal kampioen van Limburg en andermaal voor Gert Steegmans die dat jaar op zijn beurt Sentjens met 37 overwinningen (waaronder het BK in La Calamine) overtrof in de zegestand.
Om maar te schetsen dat Sente Sentjens sterke wielergenen heeft.
Vooral de manier waarop Sente in Brustem won, doet het allerbeste verhopen. Niet op het einde met snelle benen het peloton vloeren. Hij deed hij op de meest moeilijk maar ook meest spraakmakende manier. Al op 40km van het einde ging hij alleen aan de haal om uiteindelijk met anderhalve minuut voorsprong te winnen.
Jeugdmecenas Rik Devoogdt, die een neus heeft voor jong talent het het ook goed weet te begeleiden, heeft voor zijn team Canguru-QTS andermaal een goudhaantje binnengehaald.