Cédric Raymackers

Eerste zege in zeven jaar

Belofte Cédric Raymackers uit Zepperen, rijdend voor het continentale team Differdange waarvan ook Johan Coenen deel uit maakt, heeft in Luxemburg zijn eerste overwinning behaald.
Raymackers ging al heel vroeg in de wedstrijd mee met een vlucht van vijftien renners. Een kopgroep die mede door het loodzware parcours al vlug werd uitgedund tot negen eenheden. In de finale werd die kopgroep nog eens gehalveerd waardoor er nog vier renners aan de leiding bleven met nog steeds Raymackers erbij. Op vier kilometer van het eind ging hij alleen aan de haal en hield stand tot op de streep. Voor Raymackers was het zijn eerste zege in zeven jaar.

“Een eerste beloning van het harde werk de afgelopen winter”, stelt Cédric. “Maar dat deed ik voorheen ook. Het grote verschil is dat ik nu terug vertrouwen heb in mezelf. Iets waaraan het me vroeger wel eens ontbrak als gevolg van enkele valpartijen en ziektes waardoor ik mijn eerste jaar als belofte, dat heel goed was, niet kon bevestigen. Mijn ouders, vrienden en vooral de ploeg Differdange waar ik dankzij Johan Coenen terecht ben gekomen, zijn op me blijven inpraten en dat werpt nu zijn vruchten af. Ik hoop nu deze lijn te kunnen doortrekken. Mijn echte grote doelen zijn in de maand april met ondermeer de Volta Classic in het Nederlandse Eijsden en enkele lastige wedstrijden met veel klimwerk zoals Paris-Mantes en de Tour du Loir et Cher. Daarna probeer ik te pieken naar de Ardense Pijl, de Fleche du Sud en uiteraard de Ronde van Luxemburg die voor mijn ploeg, maar ook voor mezelf heel belangrijk is.”

Share