Donk

Datum: 
5 okt 2019
Categorie: 
jun
Dln: 
85
Toptien: 
  1. Vandermeer Quinten
  2. Habets Jordan
  3. Milan Paulus
  4. Thielemans Robbe
  5. Omloop Mats
  6. Van der Gracht Niels
  7. Zoomers Lars
  8. Del Grosso Bodi
  9. Kroon Joris
  10. Verheyen Nils
verslag: 

De vrees ten huize Vandermeer bestond dat zoon Quinten het dit jaar zonder overwinning zou moeten stellen. Op de valreep heeft hij zaterdag in Donk gezorgd dat die leemte werd gevuld.
Quinten Vandermeer heeft sterke en snelle benen en is een jongen die elk jaar toch wel een paar mooie overwinning binnenhaalt. Vorig jaar, zijn eerste als junior, waren er dat nog vier met daarbij de Omloop van het Nieuwsblad als uitschieter. Het jaar voordien mocht hij vijf keer het bloemenmeisje kussen. Ook toen zat er met winst in de topcompetitiekoers in Vezin een topper bij.
Dit jaar leek het niet te lukken. Eén van de redenen was zeker knieperikelen tijdens de seizoensstart waardoor hij pas eind april de competitie kon aanvatten.  Op een zege moest hij dus wachten tot 5 oktober. “Ik was dit jaar zeker niet slecht. In totaal behaalde ik bijna  20 keer een top 10 plaats, waaronder twee keer tweede. Alleen die zo fel begeerde zege bleef uit.  En eerlijk, ik begon zelf toch ook wel een beetje te vrezen dat het er niet meer van zou komen. Maar voilà, je ziet dat men nooit mag wanhopen”, lacht Quinten die in Donk al vroeg in de wedstrijd mee ging met een ontsnapping van 12 die later werd uitgedund tot 6 eenheden. “Op het einde werd er wat naar elkaar gekeken waardoor met de meet in zicht nog een achtervolgend groepje kon aansluiten. Maar toen was ik al bezig met het voorbereiden van de sprint, die vlekkeloos verliep.  Nochtans was ik niet meer zo fris. Drie weken geleden startte ik de studies voor industrieel ingenieur. Niet min. Tijd om te trainen was er nog nauwelijks en dat voelde ik in de finale.
Quinten rijdt zaterdag nog in Alken en dan zit zijn junioresperiode erop. “Volgend jaar word ik inderdaad belofte. Een ploeg heb ik nog niet maar wellicht zal ik als individueel rijden. De combinatie wielrennen en studeren zal toch moeilijk worden en als individueel moet ik niemand verantwoording afleggen en kan ik koersen wanneer het me past.”