Dries Hollanders

Dries Hollanders stopt met koersen

Sinds maandag is Dries Hollanders renner af. Afgelopen zondag spelde hij in Gooik voor de allerlaatste keer een rugnummer op. Begin dit jaar kondigde hij al aan dat dit zijn laatste seizoen zou worden.
Sinds 31 juli telt Hollanders 30 lentes. Als lid van het Nederlandse continentale team Metec koerste hij zeker niet voor een appel en een ei. Maar meer dan uit de kosten geraken, moet men zich daar toch niet bij voorstellen. Omdat zo’n continentaal team toch tal van grote wedstrijden en profwedstrijden rijdt, vraagt dit van de renners een degelijke voorbereiding. Als je daarbij zoals Dries nog een dagtaak hebt, vraagt dat ontzettend veel inspanningen. “Dat kan je niet blijven volhouden”, aldus Dries die bekend staat als een echt trainingsbeest. Bovendien werd hij begin dit jaar ook papa en dan wil een mens wel wat meer dan alleen maar werken en trainen.
Dries was iemand die in het peloton ontzettend veel waardering genoot. Iemand die bijzonder hard kon fietsen en zeker in het profpeloton voor menig kopman van goudwaarde zou zijn geweest. Maar het is een publiek geheim dat je vaak sponsorgeld (of eigen geld) moet meebrengen om ergens een plaatsje in een ploeg te bemachtigen. En daaraan wilde Dries niet meedoen.
“Ik heb veel plezier beleefd aan het koersen. Ook al was ik geen echte winnaar, toch heb ik mooie koersen gewonnen. Een hele tijd heb ik er van gedroomd om prof te kunnen worden. Enkele keren was ik er dicht bij, maar uiteindelijk lukte het dan telkens net niet. De laatste jaren kon ik mijn ding doen bij het Nederlandse team Metec. Dankzij hen heb ik aan tal van mooie wedstrijden kunnen deelnemen. Ik kijk dan ook tevreden terug op mijn carrière. Maar er is een tijd van komen en eentje van gaan. Al een hele tijd had ik beslist dat de Gooikse Pijl mijn laatste wedstrijd zou worden en dat was dus afgelopen zondag. Blijkbaar hadden de organisatoren dat ook ergens opgevangen. Ik werd voor de wedstrijd door organisator Danny Schets in de bloemen gezet. Een aangename verrassing die ik bijzonder waardeer.”
Fietsen zal Dries zeker blijven doen. “Maar dan als amateur”, lacht hij. “Het wordt nu vooral genieten. Afzien zal er veel minder bij zijn. En wellicht zal ik toch nog in het wereldje blijven, weliswaar niet meer van achter een koersstuur. Ik hoop er snel meer over te kunnen vertellen.”
Als licentiaat L.O., leraar aan de sportschool in Tessenderlo, trainer van enkele beloftevolle renners en gewezen topwielrenner is zijn expertise van goudwaarde.

 

 

Share